Fotbal: Mai multe arestări efectuate, după perecheziţii la sediul clubului FC Barcelona

Fotbal: Mai multe arestări efectuate, după perecheziţii la sediul clubului FC Barcelona

Poliţia regională catalană a anunţat, luni, că a operat mai multe arestări după percheziţii efectuate la sediul clubului de fotbal FC Barcelona, în cadrul unei acţiuni care îl vizează, potrivit mai multor media, pe fostul preşedinte Josep Maria Bartomeu, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Purtătorul de cuvânt la poliţiei catalane a refuzat să precizeze identităţile persoanelor arestate, însă presa relatează că Bartomeu s-ar afla printre ele. EFE relatează că au mai fost arestaţi şi actualul director general al clubului, Oscar Grau, precum şi Jaume Masferrer, fost consilier al lui Bartomeu.

Operaţiunea poliţiei ar viza contractul cu o firmă de monitorizare a activităţii social media pe parcursul anului trecut.

Bartomeu a demisionat din funcţie pe 27 octombrie, împreună cu întregul Comitetul Director al clubului. Bartomeu era vizat de o moţiune de cenzură din partea contestatarilor săi.

Bartomeu, 57 ani, este un om de afaceri care a fost ales preşedinte în 2014, după demisia lui Sandro Rosell. El a devenit al treilea preşedinte din istoria de peste o sută de ani a clubului care s-a confruntat cu o moţiune de cenzură. În cele două cazuri precedente nu s-au strâns voturile necesare pentru înlocuirea preşedintelui.

Alegerile pentru preşedinţia clubului au fost programate pentru data de 7 martie, cei trei candidaţi fiind Joan Laporta, Victor Font şi Toni Freixa.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”