Fotbal: Maradona dă vina pe şeful statului argentinian pentru violenţele din jurul finalei Cupei Libertadores

Fotbal: Maradona dă vina pe şeful statului argentinian pentru violenţele din jurul finalei Cupei Libertadores

Fosta vedetă a fotbalului argentinian, Diego Maradona, l-a acuzat direct pe preşedintele ţării sale, Mauricio Macri, pentru violenţele de sâmbătă seara care au determinat amânarea cu 24 de ore a finalei Cupei Libertadores, dintre echipele River Plate şi Boca Juniors.

''Ce se întâmplă în ţara mea este regretabil. Preşedintele Macri a dezamăgit foarte mulţi oameni spunând că va rezolva situaţia dar din ce se vede e mult mai rău acum. Ce se întâmplă în prezent nu s-a mai întâmplat vreodată. Nu poţi ieşi din casă, sunt jafuri peste tot, dar asta este schimbarea pe care au votat-o oamenii'', a spus Maradona, într-o conferinţă de presă, după ce echipa mexicană pe care o pregăteşte, Dorados de Sinaloa, s-a calificat în finala diviziei a doua mexicane, având şanse la promovare în primul eşalon.

Maradona s-a declarat ''îngrozit'' de ceea ce a putut să vadă în jurul stadionului Monumental din Buenos Aires în urmă cu o zi.

Finala Cupei Libertadores, dintre echipele argentiniene River Plate şi Boca Juniors, se va disputa duminică seara, după ce startul partidei a fost amânat de două ori sâmbătă seara din cauza violenţelor suporterilor, a informat AFP.

Autocarul echipei Boca a fost atacat cu pietre de sute de ultraşi ai lui River, iar în jurul stadionului Monumental au existat ciocniri violente între poliţie şi susţinătorii celor două formaţii rivale.

''Vreau să-i felicit pe preşedinţii celor două cluburi care au căzut de acord să nu dispute meciul sâmbătă seara în asemenea condiţii. Jucătorii unei echipe nu erau în stare să intre pe teren, iar cei ai echipei adverse au refuzat să joace împotriva unui oponent care nu ar fi fost în măsură să se ridice la capacitatea maximă'', a spus preşedintele Confederaţiei sud-americane de fotbal, Alejandro Dominguez.

În acest context, oficialii celor două grupări au decis ca întâlnirea să aibă loc duminică seara (20,00, ora României').

''Nu eram în măsură să putem juca sâmbătă seara'', a menţionat şi atacantul vedetă al celor de la Boca, Carlos Tevez.

Potrivit imaginilor difuzate, autocarul a ajuns la destinaţie cu multe geamuri sparte, deşi era însoţit de motociclete ale Poliţiei.

Jucătorii echipei Boca Juniors au coborât din autocar tuşind şi cu ochii înlăcrimaţi, unii fiind uşor răniţi de cioburile provenind de la geamurile sparte.

''Au aruncat în noi cu de toate. Gaze, pietre, bastoane, toate erau în autocar'', a declarat fundaşul Carlos Izquierdoz.

Un oficial al clubului a declarat că poliţia a fost depăşită de numărul mare al huliganilor lui River Plate şi a fost obligată să folosească gaze iritante pentru a-i dispersa pe aceştia, gaze care din cauza vântului au ajuns şi în autocar.

Boca şi River au terminat la egalitate, 2-2, în prima manşă a finalei, iar sâmbătă seara ar fi trebuit să se joace returul, pe Stadionul Monumental (66.000 locuri). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale