Fotbal: Maradona, internat într-un spital din Argentina

Fotbal: Maradona, internat într-un spital din Argentina

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a fost internat într-un spital din ţara sa din cauza unor ''probleme de sănătate'' neprecizate, dar care nu au legătură cu COVID-19, iar starea sa nu este considerată una gravă, a precizat medicul său personal în presa de luni, citată de Reuters.

 


Foto: (c)  Demian Alday Estevez / EPAMaradona, care recent a împlinit 60 de ani, a fost transportat la clinica Ipensa din La Plata, oraş aflat la o oră de Buenos Aires. Maradona antrenează echipa locală Gimnasia y Esgrima.

Diego Maradona, care a cucerit Cupa Mondială cu naţionala Argentinei în 1986, fiind considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, va fi supus mai multor examinări medicale, a menţionat medicul său, Leopoldo Luque.

Antrenorul argentinian s-a simţit rău în ultima vreme şi va fi ţinut sub observaţie ''cel puţin trei zile'', a precizat Luque.

 


Foto: (c)  Demian Alday Estevez / EPA''Nu se simte bine din punct de vedere psihologic şi asta are un impact şi asupra stării sale fizice. Nu e atât de bine pe cât aş vrea eu şi pe cât poate fi. Are nevoie de ajutor, e momentul în care trebuie ajutat'', a explicat medicul.

''Diego e o persoană care uneori se simte excelent, iar alteori nu. Ar putea fi de zece mii de ori mai bine. Iar internarea sa în spital îl ajută. E foarte dificil să fii Maradona'', a comentat Luque.

Leopoldo Luque nu a oferit detalii despre boala lui Maradona, însă a subliniat că aceasta nu are legătură cu COVID-19.

Maradona a apărut ultima oară în public vineri, de ziua sa, înainte ca echipa pe care o pregăteşte să joace cu Patronato. Fostul jucător a primit o placă şi un tort, dar nu a rămas la meci, martorii declarând să nu arăta bine şi părea slăbit.

Fostul jucător al echipelor Napoli, FC Barcelona şi Boca Juniors a fost internat de mai multe ori în spital în ultimii ani, în principal din cauza stilului de viaţă extravagant pe care l-a dus. În ianuarie 2019, Maradona a ajuns la spital cu sângerări stomacale. El s-a simţit rău şi la Cupa Mondială din 2018, în Rusia, când a fost filmat leşinat în loja sa la meciul Argentina - Nigeria. În 2004, Maradona a fost internat cu probleme cardiace şi respiratorii serioase, din cauza consumului de cocaină. Ulterior a urmat o cursă de dezintoxicare în Cuba şi Argentina, înaintea operaţiei de la stomac din 2005, care l-a ajutat să piardă din greutate. În 2007, s-a internat într-o clinică din Argentina pentru a depăşi problemele cu alcoolul.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

4 Cel mai bogat israelian, miliardarul Beny Steinmetz, a fost reținut în Grecia. El este condamnat definitiv în …

5 VIDEO „Vino peste mine! Fără mandat îți înfig furci și topoare în inimă” / Interlopul Glonț, săltat de mascați