Fotbal: Maurizio Sarri este noul antrenor al lui Juventus

Fotbal: Maurizio Sarri este noul antrenor al lui Juventus

Italianul Maurizio Sarri şi-a reziliat contractul cu echipa engleză de fotbal Chelsea şi a semnat un contract pe trei ani cu Juventus, a anunţat campioana din Serie A, citată de presa internaţională.

Sarri, ce are 60 de ani, a pregătit-o un singur sezon pe Chelsea, cu care a încheiat pe locul 3 campionatul şi a cucerit Europa League. El îl înlocuieşte la Juve pe Massimiliano Allegri, sub conducerea căruia formaţia a câştigat în ultimii cinci ani Serie A.

Sarri mai avea doi ani de contract cu Chelsea. Potrivit unui comunicat al grupării londoneze, imediat după finala Europa League tehnicianul şi-a exprimat dorinţa să se întoarcă în Italia pentru a fi alături de părinţii săi.

Presa britanică scrie că Juve va plăti lui Chelsea o compensaţie de peste 5 milioane de lire sterline.

Sarri a antrenat-o pe Napoli între 2015 şi 2018, terminând de două ori pe locul secund în Serie A, după Juventus. El nu a fost popular în rândul suporterilor lui Chelsea, care l-au acuzat de rigiditate tactică atunci când lucrurile nu au mers bine în jocul echipei.

Deşi s-a întărit în vara anului trecut cu marea vedetă Cristiano Ronaldo, în primăvară Juve s-a oprit în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, la fel ca în 2018.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...