Fotbal: Messi a marcat pe 88 la sută din stadioanele din La Liga pe care a jucat

Fotbal: Messi a marcat pe 88 la sută din stadioanele din La Liga pe care a jucat

Atacantul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona) a marcat pe 37 dintre cele 42 de terenuri din La Liga pe care a jucat de la debutul său în liga spaniolă în urmă cu 15 ani - pe 16 octombrie 2004 pe stadionul Olimpic Lluis Companys contra lui Espanyol -, deci un procent de 88 la sută din stadioanele pe care a jucat, conform statisticilor clubului catalan, preluate de agenţia EFE.

Riazor, Ramon Sanchez-Pizjuan şi Santiago Bernabeu sunt cele trei stadioane predilecte ale starului argentinian, care a înscris însumat în 36 de ocazii.

Dar cifrele vorbesc de la sine. Din cele 438 de goluri pe care Messi le-a înscris în 474 de meciuri în La Liga, cifre care îl creditează ca fiind golgheterul absolut al celor mai mari cinci campionate europene, 186 de goluri au fost marcate pe 37 de stadioane diferite din Spania.

Şi de fiecare dată când decarul Barcei a jucat mai mult de o dată pe un stadion a şi înscris. Doar stadioanele Carlos Belmonte din Albacete, Municipal de Chapin din Xerez, Los Pajaritos din Numancia, Ramon de Carranza din Cadiz şi Enrique Roca din Real Murcia i-au rezistat. Pe toate acestea, el a înscris o singură dată.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”