Fotbal: Messi, pe locul secund, după Pele, în clasamentul all-time al marcatorilor pentru un singur club

Fotbal: Messi, pe locul secund, după Pele, în clasamentul all-time al marcatorilor pentru un singur club

Argentinianul Lionel Messi, autorul a 566 de goluri pentru FC Barcelona, l-a depăşit pe germanul Gerd Muller (565 goluri în tricoul lui Bayern Munchen) în clasamentul celor mai bun marcatori din istorie sub culorile aceluiaşi club, dominat de legendarul fotbalist brazilian Pele, care a marcat 643 de goluri pentru FC Santos, informează agenţia EFE.

Potrivit site-ului clubului FC Barcelona, Messi a marcat cele 566 de goluri în 650 de meciuri disputate pe parcursul celor 15 sezoane în care starul argentinian a evoluat pentru prima echipă a grupării "blaugrana".

Din totalul de 566 de goluri, Lionel Messi a reuşit 392 în Primera Division, 105 în Liga Campionilor, 8 în Cupa Spaniei, 13 în Supercupa Spaniei, 5 la Cupa Mondială a Cluburilor şi 3 în Supercupa Europei.

Fotbalistul argentinian, care l-a detronat pe Gerd Muller din poziţia de lider al clasamentului celor mai buni marcatori pentru o singură echipă în principalele campionate din Europa, deţine şi recordul de goluri înscrise pe parcursul unui an calendaristic (91 de goluri reuşite în 2012).

În vârstă de 31 ani, Lionel Messi este şi golgheterul absolut al reprezentativei Argentinei, cu 65 de goluri marcate în 128 de selecţii.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”