Fotbal: Messi va încasa din vară 40 milioane euro pe sezon la FC Barcelona

Fotbal: Messi va încasa din vară 40 milioane euro pe sezon la FC Barcelona

Starul argentinian Lionel Messi urmează să încaseze din vară un salariu de aproximativ 40 milioane euro pe sezon la FC Barcelona, aproape dublu față de cât îi plătește în prezent clubul spaniol de fotbal, anunță presa iberică.

Potrivit cotidianului catalan ARA, contractul semnat de Messi cu Barcelona în mai 2014, prin care acesta devenea unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști ai lumii, asigură continuitatea argentinianului la gruparea catalană până în 2018 și prevede, totodată, dublarea salariului argentinianului în vara lui 2016, care va crește astfel de la 22,48 milioane, cât câștigă acesta în prezent, la 39,4 milioane euro net (85 milioane euro brut).

Publicația precizează, totodată, că dacă Barca îl va vinde pe Messi la finalul acestui sezon, clubul este obligat să-i plătească compensații în valoare de 20 milioane euro cvintuplului câștigător al Balonului de Aur.

Ziarul madrilen AS comentează, la rândul său, că FC Barcelona poate ajunge în situație de risc financiar, în condițiile în care și remunerația brazilianului Neymar urmează să crească în mod considerabil, la 22,8 milioane euro net anual (50 milioane brut), în timp ce uruguayanul Luis Suarez primește, la rândul său, 20 milioane euro net pe sezon.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”