Fotbal: Mihai Stoica - FCSB va transfera un atacant şi un fundaş doar dacă se califică în grupele Europa League

Fotbal: Mihai Stoica - FCSB va transfera un atacant şi un fundaş doar dacă se califică în grupele Europa League

Directorul sportiv al clubului de fotbal FCSB, Mihai Stoica, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că gruparea roş-albastră va mai transfera un atacant şi un fundaş doar dacă va obţine calificarea în grupele Europa League.

"Lotul pe care îl avem este suficient dacă nu ne calificăm în grupele Europa League. Există doar 11 jucători mulţumiţi la fiecare meci, titularii. Niciun altul nu poate fi mulţumit cu titulatura de rezervă. Dacă ne vom califica, pentru că e mult mai greu faţă de anii trecuţi, automat va trebui să aducem un atacant şi un fundaş central. Acum nu urmărim pe nimeni pentru că e lipsit de sens. Dacă rămâne modulul tactic de care s-a vorbit până acum atunci va mai fi nevoie de un mijlocaş ofensiv, aşa consider eu. În rest suntem echilibraţi", a spus Stoica.

"Aşteptăm să revină Gnohere, golgheterul sezonului trecut. El a avut o perioadă grea, a suferit o operaţie, a început să se antreneze cu echipa, dar mai are până la a reveni la forma sa sportivă. Dar se vorbeşte prea mult de atacanţi când noi îi avem pe Gnohere şi Florin Tănase. Iar Alibec e un capitol încheiat, nu mai discut despre el. Nu are rost să mai vorbim despre el", a adăugat oficialul FCSB.

Atacantul sloven al formaţiei NK Maribor, Luka Zahovic, nu este un jucător pentru care FCSB să facă o ofertă de transfer, susţine Stoica. "Nu există nicio discuţie în ceea ce îl priveşte Zahovic. Nu avem cum să îl luăm pentru că în opinia mea Luka e pregătit acum să joace în Serie A sau în Bundesliga. El este acum de nivelul unor cluburi cu o treaptă superioară clubului nostru. Nu se pune problema să facem o ofertă pentru că probabil el are pretenţii (n.r. - financiare) pe care noi nu am putea să le satisfacem", a afirmat directorul sportiv.

Referitor la un posibil transfer al lui Dorin Rotariu, jucător care a evoluat sezonul trecut în Belgia la Mouscron, Stoica a menţionat că acesta are alte priorităţi: "Nu e nimic cu el. Dorin Rotariu ne-a spus clar că prioritatea lui este să îşi găsească un club în străinătate. Iar FCSB nu este variantă de rezervă pentru nimeni. Cel puţin nu pentru un jucător român. Eu m-aş simţi rău să plec din România pe 2,2 milioane de euro şi după un timp relativ scurt să mă întorc în România. Mi s-ar părea un insucces. Mie îmi place mult Rotariu. El a jucat şi la Dinamo vârf şi a făcut-o foarte bine. Poate juca şi în 4-3-3 pentru că are profil bun. E un jucător bun, dar are alte priorităţi".

Directorul sportiv speră ca de acum înainte FCSB să facă din ce în ce mai puţine achiziţii şi să promoveze fotbalişti de la propria academie. "Nu se poate crea o echipă competitivă dacă aduci în fiecare an 5-6-7-10-12-15 jucători, pentru că aşa au venit la noi. Acum au venit Moruţan, Qaka, Jakolis, Daniel Benzar, apoi urcă de la academie... veţi vedea că se va vorbi în curând foarte mult de Cristian Dumitru, care are 16 ani şi jumătate. Ideea este că vor fi din ce în ce mai puţine transferuri, eu asta îmi doresc. Inspiraţi de modelele de succes precum Barcelona îmi doresc să aducem jucători de la academie", a precizat Mihai Stoica.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…