Fotbal: Mihai Stoichiţă - Cu Chivu nu am vorbit pentru naţionala de tineret, cu el am alte proiecte

Fotbal: Mihai Stoichiţă - Cu Chivu nu am vorbit pentru naţionala de tineret, cu el am alte proiecte

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că fostul internaţional Cristian Chivu s-a aflat pe o listă a Comisiei Tehnice a FRF în ceea ce priveşte numirea selecţionerului echipei naţionale de tineret, dar a precizat că nu a discutat cu el, având alte proiecte în ceea ce îl priveşte.

"Chivu a fost una dintre opţiunile enunţate la penultima comisie tehnică. Au mai fost Edi Iordănescu, Costel Enache, Măldărăşanu şi a apărut şi Gigi Mulţescu pe listă, Dan Alexa. Dar nu au fost opţiuni primordiale. Eu mi-am făcut datoria să văd ce posibilităţi am la ultima comisie tehnică. La Adi Mutu mi-a plăcut că mi-a spus că ia primul avion să vină la Bucureşti. Cu Cristi Chivu nu am vorbit. Nu pot să vă spun acum, dar am alte proiecte cu Cristi Chivu. O să vă spun la momentul potrivit, am alte gânduri. El a terminat un ciclu de antrenament cu copii sub 14 ani şi acum este la copii de 16 ani", a declarat Stoichiţă.

Referitor la numirea lui Adrian Mutu în postul de selecţioner la naţionala U21, Stoichiţă a spus că pe acesta îl recomandă experienţa de învăţare a meseriei de antrenor, lucrând în cariera sa de jucător cu tehnicieni valoroşi.

"Este continuarea Federaţiei Române de fotbal de a promova antrenori care vin din iarbă şi care au un trecut glorios la naţionala României. Încercăm să ne cultivăm valorile. Eu nu pot decât să-i urez succes să ne ducă acolo unde ne-am propus, la Campionatul European. Îl recomandă o experienţă vastă de învăţare acestei meserii. Mi se pare onorant să spui că ai fost elevul lui Mourinho, Prandelli, Lippi, Capello, Cornel Dinu, Ranieri. E bine că această echipă a devenit atât de importantă, că suscită atât de mult interes, atâtea polemici. Asta înseamnă efervescenţă în jurul unui fenomen care eu aş vrea să crească de la zi la zi. Acum patru ani nu interesa pe nimeni cine e antrenor la echipa naţională de tineret", a mai spus Mihai Stoichiţă.

Fostul internaţional Adrian Mutu, 41 de ani, a fost validat marţi de membrii Comitetului Executiv al FRF pentru ocuparea funcţiei de selecţioner al naţionalei de tineret, având ca obiectiv calificarea la Campionatul European din 2021.

Adrian Mutu are 77 de selecţii în tricoul echipei naţionale şi este golgheterul all-time al României, la egalitate cu Gheorghe Hagi, cu 35 de reuşite. În cariera sa de fotbalist a evoluat la FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City şi ASA Târgu Mureş.

Până în prezent le-a mai pregătit pe FC Voluntari şi echipa U21 a clubului Al Wahda (Emiratele Arabe Unite). Înainte de a avea rolul de antrenor la Voluntari, în perioada 2017-2018, Adrian Mutu a fost manager sportiv în cadrul FRF, având în responsabilitate relaţia echipei naţionale cu cluburile din ţară şi din străinătate.

Mutu l-a înlocuit la naţionala Under-21 pe Mirel Rădoi, care a fost promovat selecţioner al naţionalei de seniori.

Echipa Under-21 a României ocupă locul secund în preliminariile Campionatului European de tineret din 2021, turneu găzduit de Ungaria şi Slovenia. Următorul meci al echipei României va avea loc p 31 martie, acasă, contra liderului Danemarca. AGERPRES (A-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina