Fotbal: Mircea Lucescu (Dinamo Kiev) - Păcat că am pierdut puncte, meritam să câştigăm

Fotbal: Mircea Lucescu (Dinamo Kiev) - Păcat că am pierdut puncte, meritam să câştigăm

Antrenorul român Mircea Lucescu a declarat că Dinamo Kiev merita să câştige meciul cu Ferencvaros, terminat la egalitate (2-2), miercuri seara, la Budapesta, în Liga Campionilor la fotbal, după ce vicecampioana Ucrainei a condus cu 2-0.

''Am jucat foarte bine în prima repriză şi am ratat câteva ocazii promiţătoare după pauză. Am luat nişte decizii greşite, am dominat, dar am primit un gol care le-a dat aripi adversarilor. Ferencvaros a forţat apoi tot mai mult", a declarat tehnicianul român după meci, citat de site-ul UEFA.

"E păcat că am pierdut puncte, deoarece am jucat mai bine şi meritam să câştigăm. Motivul pentru care ne-a scăpat victoria a fost că am făcut greşeli, atât în atac, cât şi în apărare. Însă am obţinut un punct şi mergem mai departe", a mai spus Lucescu.

''Ştim cât de greu e să joci cu Barcelona şi Juventus. Mai avem un meci acasă (cu Ferencvaros) şi trebuie să mergem mai departe", a concluzionat Mircea Lucescu, cel mai vârstnic antrenor din grupele Ligii Campionilor.

De partea cealaltă, antrenorul echipei Ferencvaros, ucraineanul Serghei Rebrov, a comentat: "Am făcut câteva erori în apărare în prima repriză, dar am jucat mai bine în partea a doua. Golul lui Tokmac a fost important, ne-a dat încredere. Sunt încântat că am obţinut un egal, mai ales după ce am fost conduşi cu 2-0''.

''Trebuia să arătăm mai multă agresivitate şi disciplină în prima repriză. Merităm acest punct. Toate echipele de aici reprezintă cel mai înalt nivel. Dinamo a jucat fantastic în prima repriză, dar noi am fost echipa mai bună în repriza a doua'', a adăugat fostul atacant al echipei Dinamo Kiev.

Dinamo Kiev a scăpat printre degete victoria în meciul cu Ferencvaros de la Budapesta, încheiat cu 2-2, miercuri seara, în Grupa G a Ligii Campionilor. Dinamo a avut 2-0 la pauză, prin golurile marcate de Viktor Ţîgankov (28 - penalty) şi Carlos De Pena (41), dar Fradi a revenit în joc în partea secundă, marcând prin Tokmac Chol Nguen (59). Presiunea gazdelor a crescut după ce Sidorciuk a primit al doilea cartonaş galben (86), Ferencvaros reuşind egalarea prin Franck Boli (90), la o fază în care mijlocaşul român Tudor Băluţă a avut un plasament greşit. Băluţă a debutat oficial la Dinamo în min. 89, fiind introdus chiar înaintea fazei amintite.

La gazde, francezul Aissa Laidouni (ex-FC Voluntari) a fost introdus în min. 65 şi a primit un cartonaş galben în min. 71.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA