Fotbal: Mirel Rădoi - Această semifinală trebuie să ne facă mândri, pentru că mergem la Jocurile Olimpice

Fotbal: Mirel Rădoi - Această semifinală trebuie să ne facă mândri, pentru că mergem la Jocurile Olimpice

Antrenorul echipei naţionale de tineret, Mirel Rădoi, a afirmat, joi, după semifinala Campionatului European, pierdută în faţa Germaniei, cu 2-4, că acest meci trebuie să-i facă mândri pe toţi jucătorii săi, pentru că îi va duce la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

"Eu rămân cu amintirea că am terminat în primele patru, că am reuşit să strângem zeci de mii de oameni la stadion şi câteva milioane la televizor, oameni care credeau mai puţin în noi au văzut că valoarea intervine şi că putem să avem rezultate frumoase. Ne vom aminti de o semifinală, care trebuie să ne facă mândri pentru că la anul mergem la Jocurile Olimpice. Din această poveste nebună cred că ar trebui să învăţăm acelaşi lucru ca acum 20 de ani, nu ni se va da nimic gratis, trebuie să ne luăm singuri", a declarat Rădoi la TVR, la finalul partidei.

Tehnicianul a descoperit două momente cheie ale partidei cu Germania: "Vă mulţumim pentru felicitări, nu am regrete pentru că eu cred că meciul din seara asta a fost unul simplu, cu două momente decisive, spre finalul primei reprize, în care portarul a salvat capul lui Puşcaş şi puteam să intrăm cu un avantaj mai mare apoi în repriza a doua, acea decizie de penalty. Nu ştiu dacă a fost sau nu, dar probabil că dacă nu ar fi intervenit acel moment, probabil că nu ar fi decurs aşa jocul".

Selecţionata României a fost învinsă de Germania cu scorul de 4-2 (1-2), joi seara, în semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, pe Stadionul Renato Dall'Ara din Bologna.

Tricolorii au făcut un nou meci memorabil, în ciuda unei căderi pe final, în urma căreia Germania, campioana en titre, a reuşit să se impună.

În finala de duminică, la Udine, Germania va întâlni învingătoarea dintre Spania şi Franţa, semifinală care se va juca vineri, de la ora 22:00, la Reggio Emilia.
AGERPRES (A, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...