Fotbal: Mirel Rădoi este noul selecţioner al echipei naţionale de tineret a României

Fotbal: Mirel Rădoi este noul selecţioner al echipei naţionale de tineret a României

Fostul internaţional Mirel Rădoi (37 de ani) a fost numit, joi, în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de tineret a României, el fiind votat în unanimitate de membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat într-o conferinţă de presă că noul selecţioner al reprezentativei U21 a semnat un contract valabil doi ani. Rădoi va fi prezentat oficial în cadrul unei conferinţe de presă programată vineri, de la ora 12,30, la Casa Fotbalului.

"Începând de azi antrenorul echipei naţionale de tineret este Mirel Rădoi. Aceasta a fost propunerea Comisiei Tehnice cu care directorul tehnic al federaţiei, Mihai Stoichiţă, a venit în şedinţa de azi şi Comitetul Executiv a votat în unanimitate. Contractul va fi încheiat pe perioada care a mai rămas din actuala campanie, dar şi pe campania de calificare următoare. Deci vorbim de un contract de aproape doi ani. De ce? Pentru că ne dorim să construim cu Mirel Rădoi, cel care a fost în ultima perioadă manager sportiv la lotul de tineret. Faptul că el cunoaşte foarte bine jucătorii a cântărit mult în decizia Comisiei Tehnice şi a Comitetului Executiv. El a fost un internaţional român reprezentativ, dar, în acelaşi timp, văzând notele de la examenul de licenţă A, este şi cel mai bun tânăr antrenor absolvent al licenţei A".

"Cu Mirel Rădoi am reuşit până acum să introducem un model unitar de pregătire la nivelul loturilor, pentru că nu întâmplător el a colaborat în ultimele luni îndeaproape cu staff-ul primei reprezentative. Dacă va avea şi capacitatea de a transmite jucătorilor, de această dată de pe bancă, spiritul său de luptător şi calităţile sale de lider, atunci cred că va face o treabă foarte bună la echipa naţională de tineret. Au fost mai mulţi candidaţi în discuţiile Comisiei Tehnice din ce ştiu. Dar Comisia a venit cu o singură propunere în faţa Comitetului Executiv. Prin această numire, Mirel Rădoi devine şi membru în Comisia Tehnică", a adăugat Burleanu la finalul Comitetului Executiv de joi.

Obiectivul noului selecţioner este calificarea la Campionatul European de tineret. "Obiectivul este foarte clar, orice antrenor care vine la echipa naţională trebuie să facă performanţă. Aşa că obiectivul lui Mirel Rădoi este calificarea la Campionatul European şi să putem scrie istorie printr-o asemenea performanţă. Ştim că nu e uşor, întâlnim Portugalia, cea care la U19 a câştigat Campionatul European. Deci nu urmează meciuri uşoare, dar suntem foarte încrezători", a precizat Burleanu.

Postul de selecţioner al echipei naţionale de tineret era liber din 8 iunie, atunci când antrenorul Daniel Isăilă a decis să rezilieze contractul cu Federaţia Română de Fotbal pentru a prelua formaţia Al Hazm, nou promovată în prima ligă din Arabia Saudită.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

3 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene