Fotbal: Mirel Rădoi susţine că dacă el va renunţa la naţională, Olăroiu ar fi cea mai bună soluţie de înlocuire

Fotbal: Mirel Rădoi susţine că dacă el va renunţa la naţională, Olăroiu ar fi cea mai bună soluţie de înlocuire

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Arena Naţională, că dacă va părăsi această funcţie Cosmin Olăroiu va fi cea mai bună soluţie pentru înlocuirea sa.

''În momentul în care eu aş renunţa, cred că ar fi cea mai bună variantă. Nu pentru că suntem prieteni, ci prin ceea ce înseamnă antrenorul Cosmin Olăroiu. În momentul în care noi vom decide să plecăm, oricine ar veni, va avea tot ceea ce ne cere la nivel de informaţii, indiferent cine va fi, şi dacă va fi unul dintre secunzii mei'', a spus Rădoi.

Rădoi a comparat schimbul de generaţii pe care îl face la echipa naţională cu cel din anii 2000, când selecţioner era Ladislau Boloni: ''A fost făcut un schimb de generaţii şi am fost adus de la tineret eu, Marius Niculae, Răzvan Raţ, Paul Codrea, direct la echipa mare. Discutam (cu Olăroiu) că procesul de instruire a fost altul. Noi am jucat în acel an, 2000, şapte partide amicale, spre deosebire de ceea ce se întâmplă acum, când sunt trei meciuri într-o fereastră internaţională, dar erau şapte meciuri amicale, or acum ai Liga Naţiunilor, în care dacă nu ai rezultate automat toată lumea te vrea afară, pentru că e o competiţie oficială''.

Selecţionerul a vorbit şi în legătură cu stilul său ofensiv, precizând că toţi antrenorii care s-au perindat în ultimii ani la prima reprezentativă au avut un stil ofensiv: ''Am luat toţi antrenorii care au fost din 2000 la naţională şi nu a existat să fie niciunul care să nu fi atacat, indiferent de performanţe, de jocul pe care l-au avut, de selecţia pe care au avut-o. Se ridică o statuie, după care începe să fie demolată câte puţin-puţin''.

Rădoi s-a referit şi la atacurile venite la adresa sa din partea altor tehnicieni din fotbalul românesc: ''Antrenorul echipei naţionale în România, indiferent dacă a avut performanţe sau nu, va fi atacat. În plus, e un post vizat de foarte mulţi antrenori. Să fim sinceri! Cine n-ar veni la echipa naţională? Nu cred că este cineva care să spună nu, nu vreau. Indiferent ce am spune unui antrenor că 'uite ce se întâmplă la echipa naţională, ca lucru pozitiv sau lucru negativ, mereu va avea în cap ideea că 'eu pot schimba lucrurile'. De multe ori se întâmplă ca lucrurile să meargă imediat, alteori ai nevoie de mai mult timp, pe care, din păcate, nimeni nu ţi-l acordă.''
AGERPRES (V, AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro