Fotbal: Mirel Rădoi va miza pe o echipă mixtă la meciurile amicale cu Georgia şi Anglia

Fotbal: Mirel Rădoi va miza pe o echipă mixtă la meciurile amicale cu Georgia şi Anglia

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Arena Naţională, că va aborda meciurile amicale cu Georgia şi Anglia, de luna viitoare, cu un mix de jucători, în perspectiva participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

''Va fi un mix. Vom încerca să consolidăm ceea ce urmărim ca principii de joc, vom vedea şi alţi jucători, vor fi şi jucători tineri, pentru că urmează meciurile de la Olimpiadă şi va trebui să vedem şi jucătorii care pot participa la Jocurile Olimpice. Va fi un mix, atât de la echipa mare, cât şi de la echipa de tineret, pentru că şi ei au un turneu preolimpic, în Spania, şi va trebui să vedem cum găsim o cale prin care să fie prezenţi cât mai mulţi jucători care pot participa atât la JO şi care sunt în vederea noastră pentru echipa mare'', a declarat Rădoi.

România va juca pe 2 iunie cu Georgia, la Ploieşti, iar pe 6 iunie va întâlni Anglia, la Middlesbrough.

Rădoi a comentat şi faptul că meciul va avea loc la Middlesbrough, un loc de tristă amintire pentru el şi Steaua.

''Nu am reacţionat prea bine, ca să fiu sincer, pentru că s-a terminat cum s-a terminat, din păcate pentru fotbalul românesc, şi o spun cu durere, a rămas o performanţă, chiar dacă a fost un eşec, pentru că am condus şi puteam să fim prezenţi în finală. Partida (cu Anglia) trebuia să se dispute pe un alt stadion şi după aceea, când am aflat de posibila schimbare, chiar glumeam între noi, 'sper să nu fie Middlesbrough', şi chiar acel stadion a fost ales. Îl putem numi chiar şi un moment al revanşei, dar este totuşi un meci amical, am fost jucător, acum sunt antrenor, va fi un duel interesant, cu amintiri dureroase de partea noastră, cu amintiri frumoase pentru Southgate'', a spus Rădoi.

În ediţia 2005-2006 a Cupei UEFA, Steaua a fost eliminată în semifinale de Middlesbrough, după ce a câştigat cu 1-0 la Bucureşti şi a condus cu 2-0 în retur, dar a pierdut cu 2-4. Gareth Southgate, actualul selecţioner al Angliei, a fost căpitanul lui Middlesbrough atunci.

Rădoi a subliniat că nu îşi va schimba ideile sale legate de jocul ofensiv al naţionalei: ''Vom merge în continuare pe ideea unui joc ofensiv. E clar că atunci când îşi asumi riscuri, ştii că şi adversarul poate avea ocazii''.

''Principiile vor fi aceleaşi. Dacă va fi un rezultat negativ, iar jucătorii vor respecta acele principii, atunci voi fi vinovat doar eu, dacă nu va respecta nici ceea ce pregătim, atunci vina se împarte'', a adăugat selecţionerul.

În legătură cu posibila prezenţă a spectatorilor la cele două meciuri amicale, Rădoi a spus: ''Va fi un moment fericit pentru toată lumea, să sperăm va vor putea fi prezenţi şi la finala Cupei României. Până la urmă toată lumea asta aşteaptă, ca suporterii să fie în tribune, indiferent că partida este una amicală sau oficială''.

Mirel Rădoi a comentat şi faptul că EURO 2020 se va juca şi în România, dar fără echipa noastră naţională: ''Va fi greu să urmăresc EURO 2020 la televizor. Cu siguranţă că nu numai mie îmi va fi greu, în situaţia asta sunt şi suporterii, şi jucătorii. Un Campionat European care se dispută în România şi nu eşti prezent, e clar că e o durere mai mare decât ţi-ai putea închipui''.

Programat iniţial în 2020, EURO 2020 a fost amânat pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021 în 11 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Sevilla (Spania). România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal pe Arena Naţională din Capitală.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).
AGERPRES (V, AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”