Fotbal: Mutu - Sper ca jucătorul care va purta numărul 10 să onoreze tricoul echipei naționale

Fotbal: Mutu - Sper ca jucătorul care va purta numărul 10 să onoreze tricoul echipei naționale

Managerul sportiv al Federației Române de Fotbal, Adrian Mutu, a declarat, vineri, că speră ca jucătorul care va purta numărul 10 să onoreze tricoul echipei naționale a României și să devină liderul de care au nevoie acum "tricolorii".

"Cu noul blazon sperăm să fie un nou început și pe teren pentru prima reprezentativă. Ne dorim toți un nou început plin de succese care să ducă la îndeplinirea obiectivului, acela de a ne califica la EURO 2020. Sper ca noul decar al naționalei să aibă identitatea lui proprie, lăsați asta cu noul Mutu. Sper să fie un jucător care să onoreze tricoul naționalei, să fie marcatorul și liderul acela de care avem nevoie. Nu depinde de noi cine să poarte numărul 10. Depinde de personalitatea fiecărui jucător. Cine o să aibă curaj, să îl ia și să îl onoreze. Pentru că, să fiu sincer, mie nu mi-a dat antrenorul tricoul cu numărul 10, pur și simplu m-am dus eu și l-am luat. A fost emoționant când am jucat prima oară cu 10 la națională, am dat și gol atunci din penalty. A fost ceva unic", a spus Mutu, prezent, vineri, la evenimentul de lansare a noii identități de brand a echipei naționale .

Fostul fotbalist a menționat că va încerca alături de selecționerul Cosmin Contra să îl convingă pe jucătorul formației Lazio, Ștefan Radu, să revină la prima reprezentativă "O să vedem ce discuție o să aibă selecționerul cu Ștefan Radu și ce ne va spune el. O să merg și eu cu selecționerul. Vom avea o discuție cu el, dar nu o să ne rugăm de nimeni să vină la echipa națională", a adăugat Mutu.

Referitor la faptul că atacantul Denis Alibec a izbucnit în plâns pe banca de rezerve după ce a fost huiduit de spectatorii prezenți pe Arena Națională la meciul FCSB — Hapoel Beer Sheva, Adrian Mutu a afirmat: "Am vorbit cu Denis aseară după meci, l-am încurajat. O să mai vorbim cu el. Asta e, sunt astfel de clipe în fotbal, dar trebuie să treacă peste, să dovedească faptul că e un jucător de mare valoare. I-am spus să ridice capul sus pentru că astfel de lucruri se întâmplă. Anul trecut Alibec a fost pionul principal al Stelei (n.r. — FCSB). El trebuie să dea goluri și să deblocheze această pasă puțin nefastă prin care trece și să fie acel Alibec pe care îl știm noi și să revină la echipa națională".

Mutu, care nu va sta pe bancă la meciurile naționalei alături de Cosmin Contra, speră ca România să obțină o victorie în fața selecționatei Turciei condusă de Mircea Lucescu în amicalul programat în 9 noiembrie, la Cluj-Napoca. "Sper să fie o întâlnire pozitivă pentru noi și să câștigăm meciul cu Turcia, pentru că ăsta este lucrul cel mai important. Pe lângă faptul că trebuie să etalăm un joc pe măsură, ne dorim un joc pe atac, așa cum vrea Cosmin Contra. Sperăm să fie un nou început pentru echipa națională", a adăugat managerul sportiv.

Adrian Mutu nu este de acord cu naturalizarea unor jucători, precizând că echipa națională trebuie să se bazeze pe jucătorii români."Nu, eu cred în jucătorii români. Cu ai noștri mergem până la capăt", a explicat el.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...