Fotbal: Neymar, acuzat de viol, a fost audiat de poliţia din Rio de Janeiro

Fotbal: Neymar, acuzat de viol, a fost audiat de poliţia din Rio de Janeiro

Neymar a fost audiat joi seară de poliţia din Rio de Janeiro, la capătul a 24 de ore în care tânăra ce îl acuză a oferit la televiziunea braziliană versiunea sa în afacerea de viol, iar o accidentare l-a privat pe fotbalist de Copa America, scrie AFP.

Atacantul vedetă al Selecao s-a prezentat la un comisariat pentru combaterea delictelor cibernetice pentru că a difuzat pe Instagram, într-un video în care se apără, schimbul de mesaje pe care l-a avut cu acuzatoarea sa, Najila Trindade.

Neymar avea chipul grav în momentul sosirii. El a fost mai relaxat la ieşire, dar nu a dat nicio declaraţie.

Avocata sa a făcut un scurt comentariu: "Noi am depus mărturie pentru a lămuri tot ceea ce era necesar. Suntem extrem de încrezători că vom dovedi nevinovăţia clientului meu", a afirmat Maira Freita.

Neymar a fost în cârje, apoi în scaun rulant, după ce s-a accidentat la glezna dreaptă în meciul amical împotriva Qatar, disputat înainte de Copa America.

Atacantul lui PSG, cel mai scump fotbalist al planetei (222 milioane euro), a ratat deja trei luni de competiţie, între care şi optimile de finală ale Ligii Campionilor, extrem de importante pentru clubul său, după ce s-a accidentat la piciorul drept, acelaşi la care a fost supus unei intervenţii chirurgicale în 2017.

Najila Trindade a depus o plângere pentru viol împotriva lui Neymar, la un tribunal din Sao Paulo, acuzându-l pe jucător că a abuzat-o sexual într-un hotel din Paris. El se declară nevinovat şi susţine că a căzut într-o "capcană".

La o oră de maximă audienţă, tânăra a prezentat versiunea sa asupra faptelor, pentru prima oară după ce media braziliene au dezvăluit sâmbătă scandalul.

"A fost o agresiune şi un viol", a afirmat ea în fragmentele difuzate miercuri. Interviul va fi difuzat în întregime luni.

Există elemente concordante. Neymar şi Trindade au avut schimburi de e-mailuri timp de multe săptămâni, aşa cum a dezvăluit Neymar într-un video (şters ulterior) postat pe Instagram, pentru a se apăra de acuzaţii. Pentru această dezvăluie Neymar a fost audiat joi seară de poliţie.

Trindade l-a acuzat pe Neymar că a fost "agresiv" şi că a folosit "forţa pentru a întreţine o relaţie sexuală'' fără consimţământul său, într-un hotel din Paris.

Neymar susţine că este nevinovat şi că a căzut într-o capcană. Tânăra a depus plângere la Sao Paulo, iar site-ul UOL, care a dezvăluit afacerea, afirmă că a avut acces la raportul medical ce menţionează hematoame pe picioare şi fese, probleme gastrice şi simptome posttraumatice.

Puţin după difuzarea interviului pe SBT, publicarea unui video arătând-o pe tânără lovindu-l pe Neymar într-o cameră de hotel şi acuzându-l că a agresat-o în ajun a făcut ca afacerea să fie şi mai tulbure.

Sponsorii s-au speriat, un purtător de cuvânt al Nike afirmând că firma pe care o reprezintă este "foarte preocupată de recentele afirmaţii".

În ce priveşte accidentarea sa, Neymar a asigurat pe Instagram că lucrurile nu sunt foarte grave. O fotografie cu glezna sa foarte umflată este însoţită de mesajul: "După furtună, calmul."

PSG a indicat că aşteaptă 72 de ore pentru un verdict medical.

La spital, Neymar a fost vizitat de preşedintele brazilian de extremă dreapta Jair Bolsonaro, care i-a urat recuperare rapidă.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria