Fotbal: Neymar și-a anunțat coechipierii că pleacă de la FC Barcelona (club)

Fotbal: Neymar și-a anunțat coechipierii că pleacă de la FC Barcelona (club)

Celebrul fotbalist brazilian Neymar și-a anunțat miercuri dimineața coechipierii reuniți pentru antrenament că pleacă de la FC Barcelona, după mai multe săptămâni de zvonuri legate de transferul său la Paris saint-Germain, a precizat clubul catalan, citat de AFP.

''Jucătorul s-a prezentat la antrenament, cum era prevăzut și le-a comunicat coechipierilor săi că va pleca'', a afirmat un purtător de cuvânt al clubului pentru AFP. ''Antrenorul (Ernesto Valverde) i-a dat permisiunea de a nu se antrena și de a se ocupa de viitorul său'', a mai spus sursa amintită.

Atacantul de 25 de ani a fost ultimul care a ajuns la baza de antrenament a clubului, de la periferia Barcelonei, la ora 09,00 locală (10,00, la București), la volanul automobilului său de lux, însoțit de trei prieteni, potrivit unui fotograf AFP.

În ultimele săptămâni, mai multe media au anunțat iminenta plecare a lui Neymar la PSG, club aflat în proprietatea unui fond de investiții din Qatar, care este gata să plătească 222 de milioane de euro, clauza de eliberare din contractul său cu Barça.

Neymar ar deveni astfel cel mai scump transfer din istoria fotbalului, depășind cu mult actualul record de 105 milioane de euro, stabilit în 2016 prin transferul mijlocașului francez Paul Pogba de la Juventus Torino la Manchester United.

Neymar a rămas mut în fața presei, evitând marți zecile de jurnaliști care îl așteptau pe aeroportul din Barcelona. Brazilianul a sosit de la Dubai unde a făcut o escală la întoarcerea dintr-un turneu promoțional în China.

Achiziționarea sa de către PSG nu a fost confirmată încă și este deja contestată de Liga spaniolă de fotbal. Președintele acestui for, Javier Tebas, a anunțat că va sesiza UEFA și va face o plângere împotriva clubului PSG pentru nerespectarea regulilor fair play-ului financiar impus cluburilor.

Tebas acuză Qatarul că injectează fonduri în PSG, violând astfel regulile fair play-ului financiar al UEFA și cele legate de concurența în Uniunea Europeană.

Într-un interviu publicat miercuri de ''AS'', Tebas a anunțat că La Liga va refuza să accepte cele 222 de milioane de euro, pe care PSG trebuie să le verse clubului catalan.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!