Fotbal: Neymar va fi operat în Brazilia

Fotbal: Neymar va fi operat în Brazilia

Internaţionalul brazilian Neymar, atacantul echipei de fotbal Paris Saint-Germain, care s-a accidentat în timpul unui meci din campionatul Franţei, va fi operat la sfârşitul acestei săptămâni, în Brazilia, de medicul naţionalei "auriverde", a anunţat clubul parizian.

Neymar a suferit o entorsă la glezna dreaptă şi o fisură la cel de-al cincilea metatarsian, în cursul jocului câştigat de PSG cu 3-0 în faţa formaţiei Olympique Marseille, duminică seara pe Parc des Princes.

"La finalul de trei zile de tratament, conform protocolului medical prevăzut inţial, un bilanţ a fost făcut astăzi (miercuri) în comun de către staff-ul medical al lui PSG şi cel al selecţionatei braziliene. La finalul acestui bilanţ, şi în acord cu jucătorul, s-a optat pentru intervenţia chirurgicală", precizează Paris Saint-Germain într-un comunicat. Fostul jucător al echipei FC Barcelona va fi operat "la sfârşitul acestei săptămâni, în Brazilia, de doctorul Rodrigo Lasmar (medicul selecţionate Braziliei) însoţit la faţa locului de profesorul Saillant (Paris Saint-Germain)", adaugă clubul din capitala Franţei.

Presa braziliană anunţă că intervenţia chirurgicală va avea loc la spitalul Mater Dei din Belo Horizonte, însă ataşatul de presă al clinicii respective, contactat de AFP, a precizat că nu a fost contactat încă de către Rodrigo Lasmar.

Conform Radio Tupi, Neymar, împreună cu tatăl său şi doctorul Lasmar au plecat miercuri seara de la Paris către Belo Horizonte, o informaţie transmisă de site -ul ziarului O Globo, unul dintre cele mai importante din Brazilia.

Site -ul UOL afirmă că operaţia se va desfăşura în acest oraş, în cursul zilei de duminică, spre deosebire de alte publicaţii, care afirmă că intervenţia chirugicală ar putea avea loc joi.

Mater Dei este spitalul în care se desfăşoară în mod obişnuit operaţiile doctorului Lasmar, originar din Belo Horizonte şi şeful departamentului medical al clubului local Atletico Mineiro, funcţie pe care o cumulează cu cea de medic al naţionalei Braziliei.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia