Fotbal: Nicolae Dică - Sper să obţinem o victorie în meciul cu Australia

Fotbal: Nicolae Dică - Sper să obţinem o victorie în meciul cu Australia

Antrenorul care conduce echipa naţională Under 23 a României în turneul de pregătire din Spania, Nicolae Dică, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă online, că îşi doreşte să încheie stagiul cu o victorie în amicalul cu Australia.

"Sper să obţinem o victorie în meciul cu Australia. Eu am spus şi după meciul cu Mexic că băieţii au avut o atitudine foarte bună şi sunt mulţumit de acest lucru. Însă îmi doresc să facem mai mult pe faza ofensivă, în ultimii 25 de metri, şi să câştigăm", a spus Dică.

Acesta a menţionat că era mai bine ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fi început mai devreme.

"E foarte dificil pentru că majoritatea jucătorilor vor veni din vacanţă (n.r. - la Jocurile Olimpice). Dar avem o perioadă de pregătire înainte de 22 iulie, vor fi trei săptămâni de antrenamente când vom încerca să facem şi 1-2 jocuri amicale. Era mai bine dacă Jocurile începeau acum tocmai pentru că am fi putut folosi orice jucător ţinând cont că în această perioadă echipele de club au vacanţă", a explicat Nicolae Dică.

Reprezentativa U23 a României întâlneşte, marţi, de la ora 21:00, la Marbella, selecţionata Australiei, într-o partidă amicală.

Echipa naţională Under 23 a României, calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, efectuează în perioada 31 mai - 9 iunie, un stagiu de pregătire în Spania. În acest interval, România are programate două meciuri amicale cu Mexic şi Australia. În primul dintre acestea, disputat sâmbătă, la Marbella Football Center (Spania), naţionala a fost învinsă de Mexic cu scorul de 1-0 (0-0).

Selecţionata României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 în urma atingerii fazei semifinalelor Campionatului European Under-21 din 2019. România nu a mai participat la turneul olimpic de fotbal din 1964, când tricolorii ocupau locul 5, tot la Tokyo. Aceasta va fi a patra sa participare, după ediţiile din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo).

România a fost repartizată în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.

Turneul de fotbal din cadrul JO va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august.

Pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1997 (Under-24). În mod obişnuit echipele participante sunt formate din jucători Under-23, dar cum Jocurile de la Tokyo au fost amânate cu un an a fost făcută o derogare pentru ca jucătorii care au obţinut calificarea pe teren să poată participa la competiţie. AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa foto: Dică Nicolae /Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...