Fotbal: O echipă din Tanzania, suspectată că a încercat să-i otrăvească pe jucătorii altei formaţii

Fotbal: O echipă din Tanzania, suspectată că a încercat să-i otrăvească pe jucătorii altei formaţii

Echipa de fotbal Simba SC, din Tanzania, este suspectată că a încercat să-i otrăvească pe jucătorii formaţiei AS Vita Club, din RD Congo, a declarat pentru RFI antrenorul acestei din urmă grupări, Florent Ibenge.

AS Vita Club nu a reuşit să treacă peste eliminarea sa din Liga Campionilor Africii, după înfrângerea sa la Dar Es Salaam (1-2), cu un gol primit în ultimul minut.

Florent Ibenge a povestit la microfonul RFI că echipa sa a avut parte de o primire de coşmar în Tanzania. "A trebuit să ne batem ca să ne antrenăm în ajunul meciului. N-au vrut să intrăm pe stadion, ne-au lăsat autocarul afară nu ştiu cât timp. Aşa că au fost nişte ciocniri. În ziua meciului, noi n-am putut ajunge în vestiarul nostru fiindcă era stropit cu nu ştiu ce substanţă. De altfel, delegatul CAF (Confederaţia africană de fotbal - n. r.) pentru acest meci a venit să ne spună să nu intrăm în vestiar. El însuşi a deschis vestiarul şi a constatat că nu puteai să rămâi acolo. Ne-am echipat pe jos, pe culoar, şi din vestiar continuau să iasă emanaţii. A trebuit să ne punem măşti!", a spus antrenorul "delfinilor negri".

Ce a fost mai rău a venit după aceea.

"Sâmbătă s-a întâmplat ceva ce n-am mai văzut până acum. În timpul meciului, noi am avut apă 'otrăvită'. Câteva sticle miroseau puternic, dar nimeni nu spune că toate cele avute de noi conţineau o mică doză, din cauza căreia am putut fi obosiţi. I-am sesizat pe oficialii CAF în momentul când era flagrant. La o fază fixă au venit să-mi ceară apă doi jucători, unul al meu şi unul de la Simba. I-am dat fiecăruia o sticlă. Amândouă erau otrăvite. Jucătorul meu a scuipat imediat. Celălalt, care voia să se răcorească, s-a stropit şi a avut probleme la nivelul ochilor. I-am dat sticlele delegatului (...) E o tentativă de otrăvire. Dacă bei apa asta, poţi să ajungi la spital", a adăugat el.

CAF a deschis o anchetă, ale cărei rezultate vor fi cunoscute înaintea meciului din turul sferturilor de finală ale competiţiei, pe care Simba îl va juca pe 5 sau 6 aprilie, pe acelaşi stadion, împotriva altei echipe din RD Congo, TP Mazembe.


AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa foto: Simba Sports Club / Twitter


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina