Fotbal: O Superligă europeană a cluburilor ar distruge Premier League, spune Arsene Wenger

Fotbal: O Superligă europeană a cluburilor ar distruge Premier League, spune Arsene Wenger

Fostul antrenor al echipei Arsenal Londra, francezul Arsene Wenger, spune că principalul motiv pentru care marile cluburi europene sunt dornice să înfiinţeze o Superligă europeană este pentru că nu pot concura financiar cu rivalii lor din Premier League, scrie Reuters.

Wenger, acum şeful departamentului dezvoltării globale din cadrul FIFA, a declarat că aceste planuri au drept scop erodarea ''superiorităţii'' Premier League.

''Celelalte ligi încearcă să distrugă avantajul Premier League. Pentru ei cel mai bun mod este acela de a crea o ligă europeană, asta înseamnă să distrugi Premier League. Beneficiarii principali ai unei asemenea competiţii vor fi proprietarii cluburilor care vor câştiga mai mulţi bani'', a spus Wenger.

Recent, preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a dezvăluit că nu este interesat de o "Superligă europeană", în contextul informaţiilor potrivit cărora mai multe cluburi de top de pe continent vor să înfiinţeze o astfel de competiţie cu susţinerea forului fotbalistic mondial.

La rândul său, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, se opune categoric aşa-numitei Superligi.

Aceeaşi poziţie a avut-o şi preşedintele La Liga, Javier Tebas, care a afirmat miercuri că "aceste proiecte subterane par bune doar atunci când sunt visate la 5 dimineaţa, după o noapte petrecută la bar".

Marţi, în momentul când a demisionat de la preşedinţia FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu a anunţat presa că gruparea catalană a acceptat să participe la "o viitoare Superligă europeană". El a oficializat astfel existenţa acestui proiect de ligă închisă sau semi-închisă, ce ar fi rezervată marilor cluburi de pe continent.

Această idee deja veche, care revine din ce în ce mai des, le-ar permite marilor cluburi să reducă elementul de imprevizibil din sport şi să împartă între ele banii din drepturile TV. Superliga ar concura cu Liga Campionilor şi Europa League, organizate de UEFA pe baza calificărilor obţinute pe teren, prin intermediul competiţiilor naţionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina