Fotbal: O svastică uriașă de beton, decoperită de muncitorii care amenajau un stadion în Hamburg

Fotbal: O svastică uriașă de beton, decoperită de muncitorii care amenajau un stadion în Hamburg

O svastică uriașă din beton, având dimensiuni 4x4 metri, a fost descoperită de muncitorii care lucrau la amenajarea unui teren de fotbal în nordul orașului Hamburg, scrie DPA.

Sursa foto: www.cbsnews.com

Constructorii săpau în zona în care urmează să fie amplasate vestiarele stadionului din Billstedt-Horn când utilajul folosit a izbit monumentul de beton care se afla îngropat la 40 cm în pământ, a declarat Joachim Schirmer, președintele clubului Billstedt-Horn.

Acesta a menționat că svastica făcea parte dintr-un ansamblu monumental nazist distrus în anii '70.

Construcția de beton era atât de solidă încât excavatorul nu a reușit să o îndepărteze, fiind aduse utilaje de săpat pneumatice pentru a o disloca pe bucăți.

''Trebuie înlăturată cât mai repede'', a spus Schirmer, menționând că altfel locul respectiv ar putea deveni punct de atracție pentru grupările neonaziste și de extremă dreaptă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...