Fotbal: Olandezul Bjorn Kuipers va arbitra finala Europa League

Fotbal: Olandezul Bjorn Kuipers va arbitra finala Europa League

Olandezul Bjorn Kuipers va arbitra finala Europa League la fotbal, care va opune echipele Olympique Marseille şi Atletico Madrid, în data de 16 mai, la Lyon, a anunţat Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

Pentru Kuipers va fi a doua finală de Europa League pe care o conduce, după ce a oficiat şi la ediţia din 2013, dintre Chelsea şi Benfica (2-1).

Kuipers (45 ani), care e arbitru internaţional din 2006, a condus şi finala Champions League din 2014, câştigată de Real Madrid în dauna concitadinei Atletico. În acest sezon, batavul a condus trei meciuri din Liga Campionilor.

Olandezul a condus şi un meci din Europa League în acest sezon, în sferturile de finală, meci câştigat de Marseille cu 5-2 în faţa formaţiei RB Leipzig, pe 12 aprilie.

Arbitri asistenţi au fost delegaţi Sander van Roekel şi Erwin Zeinstra, arbitri adiţionali au fost nominalizaţi Danny Makkelie şi Pol van Boekel (toţi din Olanda), în timp ce polonezul Szymon Marciniak va fi arbitru de rezervă. Olandezul Mario Dicks va fi arbitru adiţional de rezervă.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina