Fotbal: Participarea Angliei la Cupa Mondială 2018, pusă în cauză de o afacere de spionaj (presă)

Fotbal: Participarea Angliei la Cupa Mondială 2018, pusă în cauză de o afacere de spionaj (presă)

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, Boris Johnson, a evocat o punere sub semnul întrebării a participării Angliei la Cupa Mondială de fotbal din Rusia (14 iunie-15 iulie), din cauza unei afaceri de spionaj, scrie presa britanică de miercuri.

Duminică, Serghei Skripal (66 ani), fost agent al serviciilor de informaţii militare ruse GRU, şi fiica sa Iulia (33 ani) au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă dintr-un centru comercial din Salisbury, în sudul Angliei. Cei doi au fost internaţi în stare critică la un spital din Salisbury şi se bănuieşte că au fost expuşi la o substanţă necunoscută.

Boris Johnson a declarat marţi în faţa parlamentului britanic că dacă se dovedeşte faptul că guvernul rus este responsabil pentru acest incident, "va fi dificil de văzut cum reprezentarea Regatului Unit la Cupa Mondială va putea merge înainte într-o manieră normală", scrie cotidianul Metro. "Cu siguranţă va trebui să luăm în considerare acest lucru", a adăugat demnitarul.

Metro reaminteşte, totodată, că Anglia este singura ţară britanică a cărei echipă naţională este calificată la Cupa Mondială din Rusia, unde urmează să evolueze în Grupa C, alături de Belgia, Panama şi Tunisia.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”