Fotbal: Partida Dinamo - Astra, amânată de LPF în urma cazurilor de COVID-19 de la formaţia giurgiuveană

Fotbal: Partida Dinamo - Astra, amânată de LPF în urma cazurilor de COVID-19 de la formaţia giurgiuveană

Partida de fotbal dintre formaţiile Dinamo şi Astra, programată pentru această seară în etapa a 9-a a Ligii I, a fost amânată de Liga Profesionistă de Fotbal în urma numeroaselor cazuri de COVID-19 de la gruparea giurgiuveană.

"Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a decis amânarea meciului Dinamo Bucureşti - Astra Giurgiu după cazurile de COVID-19 confirmate la echipa din Giurgiu. Dinamo Bucureşti - Astra Giurgiu, contând pentru etapa a 9-a a Ligii I, ar fi trebuit să se joace în această seară, la ora 21:00, fără spectatori, pe Arena Naţională", a anunţat clubul Dinamo pe site-ul său oficial.

Liga Profesionistă de Fotbal a menţionat pe site-ul lpf.ro că meciul Dinamo - Astra a fost reprogramat pentru data de 14 noiembrie, la o oră ce urmează a fost stabilită ulterior. "Având în vedere că un număr mare de jucători din cadrul clubului Astra Giurgiu au fost depistaţi pozitiv la testul infectării cu COVID-19, în ziua de 28 octombrie 2020, generând declanşarea unei anchete epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică, precum şi faptul că până vineri, 30 octombrie, la ora 15.00, cu şase ore înantea meciului, clinica medicală nu a putut comunica rezultatele retestărilor jucătorilor identificaţi drept contacţi, în conformitate cu prevederile principiilor de desfăşurare a competiţiei aferente sezonului 2020 - 2021, LPF a decis ca meciul Dinamo - Astra să fie amânat. Acesta va fi reprogramat în ziua de 14 noiembrie 2020, la o oră ce va fi stabilită ulterior în acord cu opţiunea deţinătorului de drepturi media", precizează LPF.

De asemenea, Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat că meciul Dinamo 2 - Metalul Buzău, programat sâmbătă, de la ora 15:00, pe Stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, în etapa a 8-a a Ligii a III-a, a fost reprogramat la 10 noiembrie (ora 14:00), după ce au fost confirmate mai multe cazuri pozitive la COVID-19 în rândul componenţilor formaţiei buzoiene.

Cincisprezece jucători din lotul echipei Astra au fost testaţi pozitiv la coronavirus înaintea partidei cu FC Dinamo, vineri fiind depistate alte douăsprezece cazuri la echipa a doua a grupării giurgiuvene.

De la 12 iunie, când au fost reluate meciurile de fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucători şi angajaţi ai unor cluburi din Liga I (FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi, Astra Giurgiu, FCSB, FC Argeş, UTA, Chindia Târgovişte, FC Viitorul Constanţa, FCSB, FC Hermannstadt şi FC Voluntari) şi Liga a II-a (Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti, ASU Poli Timişoara, Turris Oltul Turnu Măgurele, FC U Craiova 1948, Pandurii Târgu Jiu, FC Farul Constanţa, CSM Reşiţa, FK Csikszereda, FC Rapid, Ripensia Timişoara, Gloria Buzău, ''U'' Cluj, ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu).

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate până acum zece cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

De asemenea, în cadrul echipei naţionale de tineret a României, care a participat la partidele cu Ucraina şi Malta din preliminariile Campionatului European Under 21 de anul viitor, au fost depistaţi pozitiv la COVID-19 nouă fotbalişti plus un membru al staff-ului tehnic.
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”