Fotbal: Patronul lui AC Milan, investigat pentru insolvenţă în China (presă)

Fotbal: Patronul lui AC Milan, investigat pentru insolvenţă în China (presă)

Patronul clubului de fotbal AC Milan, chinezul Yonghong Li, este investigat în ţara sa pentru insolvenţa companiei Shenzhen Jie Ande, conform informaţiilor publicate de Corriere della Sera.

Yonghong Li este implicat în acest proces înainte de a oficializa achiziţia a 99,93% din acţiunile clubului milanez, aflat atunci în posesia fostului premier italian Silvio Berlusconi. Vânzarea lui Milan s-a consemnat pe 13 aprilie 2017, dar cu două luni înainte Yonghong Li a fost sancţionat de un tribunal chinez pentru că nu a returnat un împrumut de 60 milioane euro primit în 2015 de la Jiangsu Bank. În pofida acestui lucru, Li a finalizat achiziţia în schimbul a 740 milioane euro, cu ajutorul unui credit de 300 milioane euro de la fondul american de investiţii Elliott.

Noul patron a cheltuit în mercato de vară peste 200 milioane euro în campania de achiziţii, dar Corriere della Sera susţine că situaţia lui Yonghong Li s-a agravat din luna ianuarie, după ce banca din Guangzhou a cerut returnarea creditului din 2015.

În noiembrie 2017, pe fundalul unor speculaţii privind identitatea reală a noului patron, însuşi Berlusconi a apărat credibilitatea investitorului chinez: ''Pentru a ceda Milan, Fininvest (compania lui Berlusconi - n.r.) a făcut apel la consultanţi, studii juridice şi bănci de nivel internaţional. Investitorii chinezi au respectat mereu acordurile luate''. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: www.corriere.it


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…