Fotbal: Patronul lui AC Milan, investigat pentru insolvenţă în China (presă)

Fotbal: Patronul lui AC Milan, investigat pentru insolvenţă în China (presă)

Patronul clubului de fotbal AC Milan, chinezul Yonghong Li, este investigat în ţara sa pentru insolvenţa companiei Shenzhen Jie Ande, conform informaţiilor publicate de Corriere della Sera.

Yonghong Li este implicat în acest proces înainte de a oficializa achiziţia a 99,93% din acţiunile clubului milanez, aflat atunci în posesia fostului premier italian Silvio Berlusconi. Vânzarea lui Milan s-a consemnat pe 13 aprilie 2017, dar cu două luni înainteYonghong Li a fost sancţionat de un tribunal chinez pentru că nu a returnat un împrumut de 60 milioane euro primit în 2015 de la Jiangsu Bank. În pofida acestui lucru, Li a finalizat achiziţia în schimbul a 740 milioane euro, cu ajutorul unui credit de 300 milioane euro de la fondul american de investiţii Elliott.

Noul patron a cheltuit în mercato de vară peste 200 milioane euro în campania de achiziţii, dar Corriere della Sera susţine că situaţia lui Yonghong Li s-a agravat din luna ianuarie, după ce banca din Guangzhou a cerut returnarea creditului din 2015.

În noiembrie 2017, pe fundalul unor speculaţii privind identitatea reală a noului patron, însuşi Berlusconi a apărat credibilitatea investitorului chinez: ''Pentru a ceda Milan, Fininvest (compania lui Berlusconi - n.r.) a făcut apel la consultanţi, studii juridice şi bănci de nivel internaţional. Investitorii chinezi au respectat mereu acordurile luate''. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: www.corriere.it

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

3 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

4 Ucrainencele au strâns 700.000 de dolari pentru armată vânzând fotografii erotice

5 Unul dintre marii aliaţi ai SUA a reziliat un contract de achiziţie pentru elicoptere militare ruseşti în valoare de 228 de milioane de euro