Fotbal: Patru arestări în Republica Moldova în legătură cu trucarea de meciuri

Fotbal: Patru arestări în Republica Moldova în legătură cu trucarea de meciuri

Jumătate din echipele din prima ligă de fotbal a Republicii Moldova au fost implicate în trucarea de meciuri, iar patru suspecţi au fost deja reţinuţi, au anunţat Europolul şi oficialii anticorupţie moldoveni, miercuri, citaţi de Reuters.

''Conducători de cluburi, antrenori, manageri, fotbalişti şi alţi intermediari fac parte dintr-o reţea'', a precizat Europol într-un comunicat, adăugând că aproape 20 de meciuri e posibil să fi fost trucate în actuala ediţie de campionat.

Oficialii au afirmat că infractorii ar influenţa rezultatele meciurilor şi ar paria mai ales pe pieţele asiatice. Unele pariuri variază între 10.000 şi 20.000 de euro pentru un singur meci, cu profituri ilicite estimate la 600.000 de euro.

Europolul a afirmat că susţine centrul naţional anticorupţie al Republicii Moldova în dezmembrarea grupului de crimă organizată implicat în trucarea meciurilor.

Centrul anticorupţie a subliniat că suspectează 11 persoane de mituirea jucătorilor şi trucarea rezultatelor meciurilor.

Autorităţile fotbalistice de la Chişinău nu au comentat aceste afirmaţii.

Maia Sandu, fostă economistă la Banca Mondială şi proeuropeană, l-a învins în alegerile prezidenţiale de luna trecută de Igor Dodon, favoritul Moscovei, promiţând să lupte împotriva corupţiei în mica fostă republică sovietică, aminteşte Reuters.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

2 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

3 Americanii trimit în Ucraina varianta „rachetă” a tancului Abrams

4 VIDEO Ciudatul caz al femeii care și-a văzut soțul mort în 2014 într-o reclamă recentă

5 Această imagine este reală...