Fotbal: Pele a fost externat dintr-un spital din Sao Paulo

Fotbal: Pele a fost externat dintr-un spital din Sao Paulo

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a fost externat, joi, dintr-un spital din Sao Paulo, unde fusese internat în urmă cu două săptămâni pentru chimioterapie, a anunţat unitatea sanitară, citată de agenţiile internaţionale de presă.

''Surâsul din fotografie spune totul. Cum am promis, voi petrece Crăciunul în familie'', a confirmat Pele, ulterior, pe Instagram, sub o fotografie în care zâmbeşte. ''Am revenit acasă. Vă mulţumesc pentru toate mesajele de afecţiune'', a mai transmis Pele.

În vârstă de 81 de ani, Edson Arantes do Nascimento ''este într-o stare stabilă şi va continua tratamentul pentru tumoarea la colon identificată în septembrie'', a precizat Spitalul ''Albert Einstein'' într-un comunicat, fără a preciza data externării triplului campion mondial (1958, 1962, 1970).

Pele anunţase pe 9 decembrie că va fi internat în spital pentru a efectua o ''ultimă şedinţă de chimioterapie'' din 2021. Legendarul fotbalist şi familia sa au anunţat o durată de spitalizare de ''câteva zile'', însă au trecut două săptămâni, puţine informaţii despre starea de sănătate a lui Pele fiind oferite.

Pele a fost internat în acest spital timp de o lună în august şi septembrie, fiindu-i extirpată pe 4 septembrie o tumoare la colon identificată în timpul unui examen de rutină.

De atunci, Pele a publicat mai multe mesaje în social media asigurând că starea sa de sănătate se îmbunătăţeşte.

Pele este în continuare golgheterul all-time al naţionalei Braziliei, cu 77 de goluri în 92 de apariţii, marcând pentru Selecao la patru ediţii ale Cupei Mondiale.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…