Fotbal: Pele îl consideră pe Messi ''neobosit, minunat, strălucitor''

Fotbal: Pele îl consideră pe Messi ''neobosit, minunat, strălucitor''

Fostul mare fotbalist brazilian Pele l-a felicitat, joi, prin intermediul social media, pe argentinianul Lionel Messi (33 ani), care a reuşit să înscrie golul său cu numărul 700 în carieră, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Atacantul Barcelonei a marcat golul jubiliar în meciul pe care catalanii l-au terminat la egalitate, 2-2, cu Atletico Madrid, marţi, pe teren propriu, în La Liga, la cel de-al 862-lea său meci oficial.

''Neobosit, minunat, strălucitor'', a scris Pele pe Instagram. ''E frumos să te văd jucând. Bine ai venit în clubul celor 700 de goluri marcate. Îţi mulţumesc că eşti o bucurie pentru ochi'', a mai scris Pele.

Pele, Edson Arantes do Nascimento, este în prezent singurul fotbalist care a cucerit Cupa Mondială de trei ori şi deţine recordul mondial Guinness Book pentru cele mai multe goluri marcate în carieră, 1.281 în 1.363 de partide, inclusiv meciurile amicale.

Messi a reuşit 630 de goluri în 724 de partide pentru FC Barcelona şi 70 de goluri în 138 de meciuri pentru naţionala Argentinei.

Cristiano Ronaldo este singurul fotbalist activ care a marcat 700 de goluri, reuşit să atingă această bornă în tricoul Portugaliei în victoria cu 2-1 în faţa Ucrainei, în octombrie 2019, la cel de-al 974-lea meci oficial.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...