Fotbal: Pep Guardiola (Manchester City), desemnat Antrenorul anului în Premier League

Fotbal: Pep Guardiola (Manchester City), desemnat Antrenorul anului în Premier League

Spaniolul Pep Guardiola a fost desemnat Antrenorul anului în Premier League, după ce a reuşit să câştige, pentru al doilea sezon consecutiv, titlul de campion al Angliei cu echipa de fotbal Manchester City, informează AFP.

Guardiola, care a primit acest trofeu şi în sezonul trecut, după primul său succes alături de "cetăţeni", l-a devansat pe germanul Juergen Klopp, tehnicianul lui FC Liverpool, cu care s-a aflat în luptă directă şi pentru titlul în acest sezon.

Manchester City şi-a păstrat titlul în ultima etapă, devansând-o cu un singur punct de FC Liverpool, într-un final de campionat plin de suspans.

Elevii lui Guardiola au cucerit în acest sezon şi Cupa Ligii engleze şi sunt în cursă pentru o triplă istorică în fotbalul englez, urmând să dispute finala Cupei Angliei, împotriva formaţiei Watford, sâmbătă pe stadionul Wembley din Londra.

Tehnicianul catalan a fost ales cel mai bun antrenor în faţa lui Juergen Klopp, a argentinianului Mauricio Pochettino, care a condus-o pe Tottenham în prima sa finală de Liga Campionilor, şi a portughezului Nuno Espirito Santo, antrenorul lui Wolverhampton, care a terminat pe locul 7 primul său sezon de la revenirea în Premier League. AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante