Fotbal: Piţurcă vrea să debuteze cu victorie la Craiova - Sunt echipe mai bune în campionat ca Dinamo şi FCSB

Fotbal: Piţurcă vrea să debuteze cu victorie la Craiova - Sunt echipe mai bune în campionat ca Dinamo şi FCSB

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Victor Piţurcă, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că şi-ar dori să debuteze cu o victorie în partida cu FCSB, de duminică, admiţând însă că meciul este deschis oricărui rezultat.

"Urmează meciul cu FCSB, primul pentru mine în calitate de antrenor al Universităţii. În această perioadă am luat un prim contact cu băieţii, foarte bună, s-au antrenat foarte bine şi asta îmi dă mari speranţe că duminică vom avea un meci reuşit şi victoria. Întâlnim o echipă cu un lot de jucători dintre cele mai bune din România, chiar dacă în acest moment ocupă un loc în subsolul clasamentului. Meciul e deschis oricărui rezultat, eu zic că avem un avantaj mare, publicul, care sunt sigur că ne va susţine pe toată durata partidei. Sigur că îmi doresc un debut bun la echipă, cu o victorie, sper să se întâmple lucrul ăsta. Nu cred că trebuie să fie emoţii, trebuie să fim fericiţi că stadionul va fi plin. Responsabilitatea este mare, pentru că lumea are aşteptări foarte mari din momentul venirii mele la Craiova. E un meci de fotbal, trebuie tratat ca atare, dar eu vreau să jucăm cu bucurie în faţa a 30.000 de spectatori. Eu îmi doresc victoria, nu un egal, dar să vedem care va fi istoricul partidei, poate după meci voi fi mulţumit şi cu un egal", a declarat Piţurcă.

Tehnicianul spune că în acest moment sunt echipe mai periculoase în Liga I decât Dinamo şi FCSB şi că este foarte important în această perioadă ca echipa să adune cât mai multe puncte: "Nu e un meci foarte important pentru mine, e unul ca oricare altul. Noi ţintim victoria pentru că să aduni puncte acum e foarte important. Şi dacă nici FCSB nu adună puncte acum ar însemna că am scăpat de o echipă care s-ar putea bate la titlu cu noi. În momentul ăsta sunt echipe mai bune şi decât Dinamo şi decât FCSB, acum depinde de noi ce vom face. Nu pot spune că mi-am propus un anume număr de puncte, mă interesează să câştig acest prim joc. Ei au avut o perioadă mai dificilă, dar au un lot foarte bun şi pot reveni oricând" .

Victor Piţurcă s-a arătat mulţumit de lotul actual, dar a menţionat că în proporţie de 90 la sută la echipă va veni şi bosniacul Goran Zakaric.

"În mare e conturat lotul, cei nou-veniţi mai au nevoie de timp şi mai au nevoie de pregătire. Avem ceva probleme că jucători importanţi nu pot fi folosiţi. Dar ceilalţi jucători trebuie să se ridice la nivelul lor şi trebuie să ne facem datoria şi să câştigăm. Vom vedea dacă vom mai aduce jucători, depinde şi de actualul lot, eu mi-aş dori să rămânem cu acest lot, să avem rezultate, fiindcă absolut toţi băieţii îmi plac. Mai sunt unele probleme, dar clubul s-a înţeles deja cu clubul lui Zakaric, eu zic că în proporţie de 90 la sută se va rezolva", a mai spus Piţurcă.

Jucătorul Alexandru Mateiu consideră că meciul cu FCSB este cel mai important din acest sezon şi trebuie neapărat ca echipa sa să-l câştige: "Vom avea un meci foarte greu, întâlnim o echipă bună, dar trebuie să câştigăm neapărat acest joc. Important este să câştigăm, este cel mai important meci din acest sezon. Sperăm să facem meciuri foarte bune şi să ne bucurăm la final".

Partida Universitatea Craiova - FCSB, din cadrul etapei a 9-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 21:00.
AGERPRES (V, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...