Fotbal: Preliminariile CM 2022 - Columbia, surclasată de Ecuador cu 6-1; Victorii în deplasare pentru Brazilia şi Argentina

Fotbal: Preliminariile CM 2022 - Columbia, surclasată de Ecuador cu 6-1; Victorii în deplasare pentru Brazilia şi Argentina

Selecţionata de fotbal a Columbiei a fost surclasată de echipa Ecuadorului cu 6-1, marţi, la Quito, în preliminariile sud-americane pentru Cupa Mondială din 2022.

Roberto Arboleda (7, 90+1), Angel Mena (9), Michael Estrada (32), Javier Arreaga (39) şi Gonzalo Plata (78), eliminat două minute mai târziu, au marcat pentru gazde, în timp ce golul de onoare al columbienilor a fost înscris de James Rodriguez (45+1 - penalty).

Columbia nu mai primise şase goluri în preliminariile Cupei Mondiale din 1977. De remarcat că Ecuadorul marcase Columbiei şase goluri în ultimele 16 partide directe.

Selecţionatele Braziliei şi Argentinei, cele două mari forţe ale fotbalului sud-american, şi-au confirmat statutul de favorite şi s-au impus în partidele disputate în deplasare, marţi seara.

Fără starul Neymar, accidentat, cvintupla campioană mondială Brazilia a învins cu scorul de 2-0 reprezentativa Uruguayului, pe stadionul Centenario din Montevideo. Selecao a marcat ambele goluri în prima repriză, prin Arthur (33) şi Richarlison (45), obţinând a patra sa victorie consecutivă în grupă unică sud-americană, de la debutul calificărilor.

Naţionala Uruguayului a evoluat în ultimele 20 de minute cu un jucător mai puţin pe teren, după eliminarea lui Edinson Cavani, care a văzut cartonaşul roşu după o intrare dură asupra lui Richarlison.

Argentina lui Messi a câştigat la rândul ei, tot cu 2-0, meciul disputat la Lima împotriva selecţionatei Peru, prin golurile înscrise de Nicolas Gonzalez (16) şi Lautaro Martinez (38).

Aceasta este a doua victorie în deplasare obţinută de naţionala "albiceleste" care rămâne la două puncte în spatele liderului Brazilia.

Venezuela a obţinut prima sa victorie din această campanie, 2-1 cu Chile, meci în care fundaşul Alexander Gonzalez (Dinamo Bucureşti) a fost integralist la gazde.

În etapa următoare, Brazilia va înfrunta în deplasare reprezentativa Columbiei, în timp ce Argentina va primi vizita Uruguayului.

Rezultate:
Paraguay - Bolivia 2-2
Au marcat: Angel Romero (19 - penalty), Alejandro Romero ''Kaku'' (72), respectiv Marcelo Martins (41), Boris Cespedes (45).

Ecuador - Columbia 6-1
Au marcat: Roberto Arboleda (7, 90+1), Angel Mena (9), Michael Estrada (32), Javier Arreaga (39), Gonzalo Plata (78), respectiv James Rodriguez (45+1 - penalty).

Venezuela - Chile 2-1
Au marcat: Luis Mago (9), Salomon Rondon (81), respectiv Arturo Vidal (15).

Uruguay - Brazilia 0-2
Au marcat: Arthur (33), Ricarlison (45).

Peru - Argentina 0-2
Au marcat: Nicolas Gonzalez (17), Lautaro Martinez (28).

Clasament după patru etape:
1. Brazilia 12 puncte
2. Argentina 10 puncte
3. Ecuador 9 puncte
4. Paraguay 6 puncte
5. Uruguay 6 puncte
6. Chile 4 puncte
7. Columbia 4 puncte
8. Venezuela 3 puncte
9. Peru 1 punct
10. Bolivia 1 punct

Primele patru clasate la finalul preliminariilor se califică direct la turneul final din 2022, în timp ce ocupanta locului al cincilea va disputa un baraj internaţional împotriva unei echipe din Oceania.

Cea de-a cincea etapă a preliminariilor sud-americane este programată pe 25 martie 2021, când urmează să se dispute meciurile: Bolivia - Peru, Chile - Paraguay, Venezuela - Ecuador, Columbia - Brazilia şi Argentina - Uruguay.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa