Fotbal: Preliminariile EURO 2020 - Jucătorii naţionalei Turciei au făcut din nou salutul militar, la meciul cu Franţa

Fotbal: Preliminariile EURO 2020 - Jucătorii naţionalei Turciei au făcut din nou salutul militar, la meciul cu Franţa

Jucătorii din selecţionata de fotbal a Turciei au sărbătorit golul egalizator din meciul cu Franţa (1-1), disputat luni seara pe Stade de France, cu un salut militar polemic, imaginile nefiind difuzate însă în direct la televiziune, informează AFP.

După golul marcat de Kaan Ayhan, cel puţin şapte jucători ai echipei turce s-au aliniat la marginea terenului şi au salutat cu mâna dreaptă la frunte, un gest de susţinere a soldaţilor angajaţi în ofensiva turcă din Siria, împotriva forţelor kurde, criticată la nivel internaţional.

Indignat că imaginile cu salutul jucătorilor turci nu sunt difuzate, comentatorul postului turc de televiziune TRT a afirmat: "De ce nu arată salutul militar? Este minunat, de ce nu îl arată? Ce ar schimba asta? Ne întoarcem din Franţa cu primul loc!"

Fotografiile cu jucătorii turci făcând salutul militar s-au propagat rapid pe reţelele de socializare, fiind distribuite de mai mulţi miniştri ai preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, între care şi cel al Sportului, Mehmet Kasapoglu, care a asistat la meci.

Presa proguvernamentală turcă a salutat gestul elevilor selecţionerului Şenol Guneş. "Echipa naţională a dat cel mai frumos răspuns Occidentului ipocrit! Un salut din Franţa adresat militarilor noştri", a precizat postul A Haber pe Twitter.

Jucătorii din naţionala semilunei au făcut deja acest salut la precedenta partidă din preliminariile EURO 2020, disputată vineri împotriva Albaniei (1-0). Acest gest cu tentă politică în timpul unui eveniment sportiv ar putea aduce însă Turciei sancţiuni din partea UEFA, care nu tolerează astfel de manifestări. AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

3 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

4 Foarte interesante amănunte!

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk