Fotbal: Prelungirea contractului lui Messi ar fi reprezentat un "risc" financiar pentru FC Barcelona (preşedinte)

Fotbal: Prelungirea contractului lui Messi ar fi reprezentat un "risc" financiar pentru FC Barcelona (preşedinte)

Prelungirea contractului argentinianului Lionel Messi ar fi reprezentat un "risc" financiar pentru echipa de fotbal FC Barcelona, confruntată în prezent cu mari dificultăţi, a declarat vineri preşedintele Joan Laporta, adăugând că a luat cea mai bună decizie pentru "interesele" clubului său.

"Din păcate, am primit o moştenire nefastă, cu o masă salarială sportivă care reprezintă 110% în raport cu veniturile totale ale clubului. O investiţie de nivelul de care îl presupunea contractul lui Messi implică anumite riscuri şi nu mai vrem să punem clubul în pericol. Nu sunt dispus să ipotechez clubul pe 50 de ani pentru nimeni", a spus Laporta în cursul unei conferinţe de presă.

Messi se desparte după două decenii de FC Barcelona , club la care a sosit din Argentina când avea doar 13 ani, şi are "alte oferte" a precizat Laporta, fără să dezvăluie numele echipelor interesate de sextuplul câştigător al Balonului de Aur.

"Nu vreau să generez speranţe false. Jucătorul are şi alte propuneri şi există o limită de timp, în condiţiile în care LaLiga începe în curând. De asemenea, el avea nevoie de timp pentru a nu trebui să continue în această linie şi să poată evalua alte opţiuni. Ieri am purtat ultimele discuţii cu tatăl lui Leo. Au fost două luni de negocieri foarte intense. Am ajuns la acorduri care nu s-au putut concretiza. Am crezut că ar fi mai flexibile, dar ştiam deja că depăşim limita salarială"

În vârstă de 34 ani, Lionel Messi s-a aflat sub contract cu Barca timp de 7.478 de zile, de la semnarea primului său acord cu gruparea de pe Camp Nou, în data 8 ianuarie 2001, pe un şerveţel de hârtie. El şi-a făcut debutul oficial în prima echipă a catalanilor în 2004, iar de atunci a disputat 778 de meciuri şi a înscris 672 de goluri în toate competiţiile.

Argentinianul a semnat pe 25 noiembrie 2017 ultimul său contract cu FC Barcelona, cu o clauză de reziliere în valoare de 700 milioane euro, care a expirat pe 30 iunie.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…