Fotbal: Preşedintele clubului FC Porto şi alţi şase responsabili, puşi sub acuzare

Fotbal: Preşedintele clubului FC Porto şi alţi şase responsabili, puşi sub acuzare

Preşedintele clubului portughez de fotbal FC Porto şi alţi şase responsabili ai echipei au fost puşi sub acuzare după o plângere a clubului Benfica Lisabona care şi-a acuzat rivala că i-a piratat corespondenţa, a anunţat Ministerul Public.

"În cadrul unei anchete deschise ca urmare a plângerii înaintate de Benfica, şapte persoane au fost audiate şi puse sub acuzare", a anunţat Departamentul central de investigaţii şi acţiune penală (DCIAP) într-un comunicat dat publicităţii.

La rândul său, clubul FC Porto a confirmat, tot prin intermediul unui comunicat pe internet, punerea sub acuzare a şase adminstratori ai clubului, între care preşedintele Jorge Pinto da Costa, pentru ultraj la o persoană morală, precum şi a unui responabil al serviciului de comunicare pentru violarea corespondenţei private.

Francisco Marques, directorul de comunicare al clubului FC Porto, deja pus sub acuzare în cadrul acestei afaceri, a dezvăluit conţinutul mai multor mail-uri interne ale Benficăi într-o carte şi la o emisiune televizată care, conform acestuia, dovedeau existenţa unui "sistem de corupţie a arbitrilor care vizează favorizarea Benficăi".

Ministerul Public a precizat, totodată, că este vorba de o anchetă "distinctă" faţă de cea care vizează clubul Benfica, acuzat la rândul său într-o afacere de corupţie.
AGERPRES (editor: Vlad Constantinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Răsturnare de situație? / Fanii Craiovei au provocat întreruperea partidei cu Sepsi pentru a se răzbuna pe Mititelu jr

4 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

5 Polițiști mână în mână cu o „gardiancă” a fraților Tate? / Mărturia care dă fiori a uneia dintre victime