Fotbal: Președintele Ligii franceze a demisionat cu efect imediat din funcție

Fotbal: Președintele Ligii franceze a demisionat cu efect imediat din funcție

Președintele Ligii profesioniste de fotbal din Franța (LFP), Frederic Thiriez, a anunțat vineri că va renunța cu efect imediat la postul pe care îl ocupa de 14 ani, relatează EFE.

Retragerea lui Thiriez era anticipată pentru că nu s-a înscris pe lista candidaților la alegerile la LFP prevăzute în luna septembrie, dar plecarea lui cu efect imediat a surprins lumea fotbalului francez. Conducerea LFP va fi asigurată până la alegeri de directorul general Didier Quillot.

Thiriez a devenit președinte al LFP în 2002, dar el era administratorul ligii profesioniste începând cu 1995. Drepturile de televizare ale meciurilor din Franța au crescut între 2000-2014 de la 275 la 748,5 milioane euro. Pentru sezonul 2016/2017, LFP va încasa din drepturile tv suma de 815 milioane euro, cu 23% mai mult decât în sezonul precedent.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale