Fotbal: Preşedintele Turciei susţine că l-a sunat pe Ozil şi salută retragerea sa din naţionala Germaniei

Fotbal: Preşedintele Turciei susţine că l-a sunat pe Ozil şi salută retragerea sa din naţionala Germaniei

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat, marţi, că i-a telefonat jucătorului german de origine turcă Mesut Ozil pentru a saluta decizia acestuia de a se retrage de la echipa naţională de fotbal a Germaniei, luni, după mai multe săptămâni de polemici, informează AFP.

"M-am întreţinut ieri seară (luni) cu el. Ei nu au reuşit să digere faptul că a postat o fotografie cu mine. Susţin declaraţiile lui Mesut Ozil", a declarat Erdogan pentru presă după o reuniune parlamentară la Ankara.

Mijlocaşul Mesut Ozil şi-a anunţat duminică retragerea din selecţionata Germaniei, evocând "rasismul" din criticile care l-au vizat după eliminarea Mannschaft-ului din primul tur al Cupei Mondiale de fotbal 2018.

"Cu inimă grea şi după o îndelungă reflecţie am decis ca, din cauza evenimentelor recente, să nu mai joc pentru Germania în meciurile internaţionale cât timp voi resimţi rasism şi lipsă de respect faţă de mine", a scris jucătorul de origine turcă pe contul său de Twitter.

Criticat după ce s-a fotografiat alături de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, înaintea Mondialului din Rusia, Ozil a asigurat că gestul său nu a avut "nicio intenţie politică".

Ozil a rupt tăcerea după ce s-a aflat în centrul polemicii, în urma publicării faimoasei fotografii în care el şi compatriotul său Ilkay Gundogan (Manchester City) s-au pozat alături de şeful statului turc, aflat atunci în plină campanie electorală, înainte de a obţine un nou mandat de preşedinte.

Acest lucru le-a adus celor doi jucători critici dure, mai ales după eliminarea prematură a campionilor mondiali din 2014 după faza grupelor CM 2018. Unii observatori i-au acuzat de lipsă de loialitate faţă de Germania, în timp ce managerul naţionalei germane, Oliver Bierhoff, a mers până acolo încât a afirmat că Ozil ar fi trebuit exclus din lotul pentru Mondialul din Rusia.

În vârstă de 29 ani, Mesut Ozil a părut deranjat în special de absenţa sprijinului Federaţiei germane de fotbal (DFB) şi a preşedintelui acesteia, Richard Grindel.
AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina