Fotbal: Primarul oraşului Marsilia vrea să vândă stadionul Velodrome

Fotbal: Primarul oraşului Marsilia vrea să vândă stadionul Velodrome

Primarul oraşului Marsilia, Benoît Payan, a decis să scoată la vânzare stadionul de fotbal al echipei Olympique, celebrul Velodrom, deoarece consideră că pentru comunitate este ''o risipă'' financiară, scrie EFE.

''Vreau să-l vând pentru că este o risipă financiară. O voi face dacă voi găsi un cumpărător'', explică Payan într-un videoclip postat pe contul său de Facebook .

El spune că decizia a luat-o în contextul în care Consiliul Local are datorii mari din cauza politicii administrative a predecesorului său şi a insistat asupra faptului că ''vistieria oraşului e goală''.

''Am avansat ideea de a vinde stadionul de când eram în opoziţie. O voi face dacă voi găsi un cumpărător. Voi reuşi în perioada următoare să găsesc un investitor'', a spus el.

Conform edilului, întreţinerea stadionului costă 15 milioane de euro pe an, în timp ce clubul OM plăteşte o chirie de 5 milioane pe sezon. Datoria municipală este de 1.540 milioane de euro, ceea ce echivalează cu 1.812 euro/locuitor.

În prezent, Olympique Marseille se află pe locul 9 în Ligue 1, cu 33 puncte, la 15 puncte de podium.

Aşa cum se ştie, antrenorul Andre Villas-Boas a fost demis marţi seara de conducerea clubului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...