Fotbal: Primul stadion construit pentru Cupa Mondială 2022, inaugurat cu mare pompă

Qatarul a inaugurat cu mare pompă primul stadion construit în vederea Cupei Mondiale de fotbal din 2022, Al-Wakrah, situat la aproximativ 50 km sud de capitala Doha şi ale cărui costuri s-au ridicat la 575 milioane dolari (515 milioane euro), informează AFP.

Evenimentul a avut loc joi seara, cu ocazia finalei Cupei Emirului, în care echipa Al-Duahil a învins cu scorul de 4-1 formaţia Al-Sadd, la care evoluează fostul internaţional spaniol Xavi Hernandez, în faţa aproximativ 40.000 de spectatori.

Noua arenă are acoperiş retractabil şi un design futurist, inspirat din bărcile tradiţionale de pescuit, fiind dotată cu o instalaţie de climatizare, în condiţiile în care temperaturile din Qatar pot atinge până la 50 de grade Celsius în cursul verii.

Înaintea startului meciului a avut loc un show, în cadrul căruia artiştii au interpretat o coregrafie în jurul unei perle gonflabile uriaşe, plasată în centrul stadionului, decorat impecabil pentru această ceremonie.

"Este un stadion frumos, în care îţi face plăcere să joci. Concepţia este genială şi există, desigur, climatizarea", a declarat fostul căpitan al selecţionatei Olandei, Ruud Gullit, prezent la eveniment.

Al-Wakrah este unul dintre cele opt stadioane construite sau reamenajate în Qatar pentru Mondialul din 2022. Pe lângă meciurile de fotbal, noua arenă va găzdui şi Campionatele Mondiale de atletism din acest an programate în perioada 28 septembrie - 6 octombrie.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I