Fotbal: PSG l-a demis pe directorul sportiv Leonardo

Fotbal: PSG l-a demis pe directorul sportiv Leonardo

Clubul de fotbal Paris Saint-Germain l-a demis sâmbătă pe directorul sportiv Leonardo, după ultimul meci al sezonului pentru echipa din capitală, potrivit unei surse familiarizate cu subiectul, confirmând informaţii apărute în presă, scrie AFP.

Demiterea brazilianului în vârstă de 52 de ani, aflat în funcţie din 2019, a venit la câteva ore după prelungirea, până în 2025, a contractului lui Kylian Mbappe, anunţată înaintea partidei cu Metz (5-0).

Imediat după ce s-a încheiat sărbătorirea câştigării celui de-al zecelea titlu de campioană, Prime Video, RMC, France Bleu Paris, Le Parisien şi L'Equipe au anunţat că PSG a decis să se despartă de unul dintre oamenii săi cheie.

Revigorat de angajamentul pe termen mediu al atacantului său vedetă, clubul condus de Nasser Al-Khelaifi a început mari manevre pentru a aduce un al doilea suflu proiectului său sportiv.

Leonardo, care a mai fost directorul sportiv al lui PSG între 2011 şi 2013, a fost jucătorul parizienilor între 1996 şi 1997.

Numele său era contestat de mai multe săptămâni, la fel ca al antrenorului Mauricio Pochettino, ce ar putea pleca şi el în viitorul apropiat, deşi are contract până în 2023.

Leonardo a contribuit mai ales la aducerea superstarului Lionel Messi în vara anului trecut. Aura sa a fost însă ştirbită de sezonul dezamăgitor al echipei, eliminată încă din optimi de finală în Liga Campionilor, după o nouă "remontada", de Real Madrid (1-0, 1-3).

Portughezul Luis Campos, care a trecut mai ales pe la Lille şi Monaco, unde s-a intersectat cu Mbappe, ar putea fi noul director sportiv al campioanei Franţei.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia