Fotbal: Rădoi - Rezultatul cu Islanda e unul corect, nu meritam să jucăm finala play-off-ului

Fotbal: Rădoi - Rezultatul cu Islanda e unul corect, nu meritam să jucăm finala play-off-ului

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, joi seara, în conferinţa de presă de după înfrângerea cu Islanda (2-1), că rezultatul este unul corect şi că prima reprezentativă nu merita să joace finala play-off-ului EURO 2020 după jocul prestat în special în prima repriză.

"Cred că nu am reuşit să facem ce am discutat, adică să găsim spaţii între linii. Ştiam că Islanda e o echipă foarte bine organizată, ştiam că are un 4-4-2 destul de compact. În prima repriză din 7 mingi pe care le-am pierdut, 4 au fost cotraatacuri periculoase ale Islandei. Într-adevăr, terenul a fost un pic alunecos, dar nu a influenţat deloc rezultatul. Rezultatul este unul corect după evoluţia noastră din prima repriză. Nu meritam mai mult. După cum am jucat în prima repriză nu meritam să jucăm finala play-off-ului", a afirmat Rădoi.

"Dacă vorbim despre greşeli nu putem să ne referim doar la unul dintre fundaşi sau doar despre un compartiment. E clar că de multe ori nu am ieşit în întâmpinarea lor, deşi puteam să o facem mai devreme. Dar astea au fost deciziile de moment, poate a fost şi presiunea meciului. Nu suntem obişnuiţi cu astfel de presiune, cu meciuri cu asemenea miză şi poate şi acesta este unul dintre motivele pentru care am arătat aşa de slab în prima repriză", a adăugat el. Tehnicianul susţine că echipa sa a arătat prea puţin fotbal în prima repriză pentru a discuta de posibile erori de arbitraj.

"La prima fază am văzut acel cot primit de Andrei Burcă în careu în cap, deci nu aveam îndoieli în privinţa penalty-ului. Al doilea penalty (n.r. - un henţ al lui Ragnar Sigurdsson), din poziţia mea nu s-a văzut. Şi sincer, nu aş vrea să discut prea mult despre arbitraj pentru că pe mine mă preocupă ceea ce s-a întâmplat în prima repriză unde nu ne-am făcut jocul pe care ni l-am propus. În a doua repriză am avut o mobilitate mai bună, poate şi după ce am făcut cele trei schimbări. Dar cred că am arătat prea puţin fotbal în prima repriză pentru a putea discuta despre arbitraj", a precizat Rădoi.

Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020, după ce a fost învinsă de selecţionata Islandei cu scorul de 2-1 (2-0), joi seara în semifinalele barajului pentru EURO 2020, pe Stadionul Laugardalsvollur din Reykjavik.

România a ratat astfel un nou turneu final, unul dintre cele mai importante, având în vedere că la Bucureşti, pe Arena Naţională, vor avea loc trei meciuri din grupele Campionatului European şi unul din optimi.

Islanda continuă lupta pentru calificare şi va juca în finala play-off-ului cu Ungaria, la Budapesta, pe 12 noiembrie.
AGERPRES (V-editor: Marius Ţone, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...