Fotbal: Reprezentanţii Comitetului de organizare al Campionatului European anunţă că au început lucrările de modernizare a Arenei Naţionale

Fotbal: Reprezentanţii Comitetului de organizare al Campionatului European anunţă că au început lucrările de modernizare a Arenei Naţionale

Reprezentanţii Comitetului de organizare al turneului final al Campionatului European au anunţat că au început lucrările de modernizare a Arenei Naţionale pentru găzduirea la Bucureşti a celor 4 meciuri din cadrul EURO 2020.

Alexandru Cândea, noul manager operaţional din cadrul Comitetului de organizare, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în acest moment se lucrează la sistemul de nocturnă, la tabela de marcaj şi la platformele TV.

"De scurt timp mă ocup de partea de operaţiuni pentru proiectul EURO 2020. Eu sunt angajatul federaţiei şi am experienţă în planificare şi organizarea de evenimente, iar la acest proiect lucrez cu reprezentanţii Primăriei Capitalei şi cu oficialii UEFA. Zona mea de competenţă ţine de stadion şi de proximitatea lui. Pot să spun că la începutul acestui an am avut ultima vizită din partea UEFA, cea cu numărul 5, în cadrul căreia s-au setat ultimele aspecte cu privire la operaţiunile care vor fi implementate în curând. Nu vor mai fi vizite speciale din partea UEFA decât în cazuri speciale. În prezent se lucrează intens la îmbunătăţirea sistemului de nocturnă la Arena Naţională, la upgrade-ul tabelei de marcaj, la platformele TV. Dar la modul general pot spune că nu există lucruri majore de îmbunătăţit, stadionul este pregătit pentru a face faţă celor 4 meciuri la cel mai înalt nivel. Eu am încredere că Arena Naţională va fi 100% gata în timp şi vom livra cele patru meciuri în condiţiile impuse de UEFA", a declarat Cândea.

În aceeaşi conferinţă de presă, managerul programului de voluntariat pentru EURO 2020, Diana Pirciu, a anunţat că au fost aleşi 1.000 de voluntari din cei 2.400 de candidaţi.

"Am avut peste 2.400 de candidaţi în programul de voluntariat, iar din acest punct de vedere pot spune că am depăşit 6 oraşe din Europa. Sunt foarte mândră de acest lucru, pentru că se ştie că noi nu aveam o cultură în voluntariat şi mai ales în voluntariatul sportiv. Am putea scrie o carte despre oamenii pe care i-am cunoscut în aceste luni, am avut candidaţi de la profesori universitari, la viitori piloţi de avion, de la angajaţi NATO, la reprezentanţi ai României la ONU, precum şi foşti jucători de primă ligă din România. Iar unii dintre ei au şi fost acceptaţi, un exemplu este Nana Falemi. Săptămâna trecută am încheiat de alocat cei 1.000 de voluntari care vor face parte din program. Centrul de voluntari se va deschide oficial în data de 10 mai", a precizat Diana Pirciu.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 12 iunie - 12 iulie în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo, însă lucrările au început doar la primele trei.

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo întârzie să înceapă, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, cel mai probabil în locul velodromului.

Propunerile FRF pentru antrenamentele echipelor naţionale care vor juca la Bucureşti în cadrul EURO 2020 sunt bazele sportive de la Mogoşoaia, Berceni (FCSB) şi Voluntari, şi nu stadioanele Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid din Capitală, aflate în prezent în construcţie. În cazul în care vor fi gata până la 30 mai 2020, FRF va putea adăuga noile arene pe lista propunerilor transmisă la UEFA pentru antrenamentele din timpul EURO 2020.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria