Fotbal: Roberto Mancini, noul selecţioner al Italiei (presă)

Fotbal: Roberto Mancini, noul selecţioner al Italiei (presă)

Roberto Mancini, antrenorul echipei ruse de fotbal Zenit Sankt Petersburg, a acceptat să devină viitorul selecţioner al echipei Italiei, reprezentativă care a ratat calificarea la Cupa Mondială din Rusia, a anunţat, marţi, cotidianul Gazzetta dello Sport, citat de AFP.

Conform publicaţiei, Mancini (53 de ani) şi-a dat acordul şi va semna contractul duminică, după încheierea campionatului Rusiei, un angajament pe doi ani cu un salariu de 2 milioane de euro pe an.

Cu un meci înainte de finalul sezonului, Zenit ocupă locul 5 în campionatul Rusiei, la 10 puncte diferenţă de Lokomotiv Moscova, virtual campioană.

Fostul internaţional italian a venit anul trecut la clubul rus, semnând o înţelegere pe trei ani, cu un salariu de 4,5 milioane euro pe an. Însă Zenit, conform publicaţiei sportive italiene, nu intenţionează să renunţe la Mancini, iar Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) nu are intenţia să ofere despăgubiri.

FIGC a votat o anvelopă globală anuală de 5 milioane euro pe an pentru viitorul selecţioner şi staff-ul său.

În 17 sezoane ca antrenor, Mancini a condus-o pe Manchester City la primul titlu de campioană a Angliei după 44 de ani, în 2012. El a câştigat, de asemenea, de trei ori campionatul Italiei cu Inter Milano, precum şi mai multe Cupe ale Italiei, cu Inter, Fiorentina şi Lazio.

După cum susţine Gazzetta dello Sport, Mancini ar vrea revenirea la naţională a lui Mario Balotelli (Nice), pentru prima oară după CM 2014, şi doreşte, de asemenea, să-i ceară portarului lui Juventus, Gianluigi Buffon, să joace un ultim meci internaţional pe 4 iunie, la Torino, în compania Olandei.

Carlo Ancelotti, fostul antrenor al echipelor Real Madrid, PSG şi Bayern Munchen, a refuzat postul de selecţioner întrucât vrea să-şi continue cariera la o echipă de club. Totodată, el a recomandat Federaţiei candidatura lui Mancini.

Italia se află fără selecţioner de la concedierea lui Gian Piero Ventura, după ce "Squadra Azzurra" a pierdut barajul pentru calificarea la CM din Rusia, în noiembrie, în faţa Suediei.

Interimatul a fost asigurat de Luigi Di Biagio, antrenorul echipei de tineret a Italiei. AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria