Fotbal: Roberto Mancini va fi noul selecţioner al Italiei (presă)

Fotbal: Roberto Mancini va fi noul selecţioner al Italiei (presă)

Roberto Mancini, antrenorul echipei ruse de fotbal Zenit Sankt Petersburg, va fi noul selecţioner al naţionalei Italiei, au anunţat marţi Gazzetta dello Sport şi Corriere dello Sport.

Roberto Mancini s-a întâlnit luni cu doi oficiali ai Federaţiei italiene de fotbal (FIGC), Alessandro Costacurta şi Gabriele Oriali, cu care s-ar fi înţeles în privinţa unui contract pe doi ani.

Mancini, care are 53 de ani, o antrenează din vara anului trecut pe Zenit, unde i-a luat locul lui Mircea Lucescu. Formaţia este pe locul patru în campionatul Rusiei, din care mai sunt două etape.

Italia a rămas fără selecţioner în noiembrie, când Gian Piero Ventura a fost demis în urma ratării calificării la Cupa Mondială 2018, primul Mondial fără Azzurri după ediţia din 1958. Interimatul este asigurat de Luigi Di Biagio, selecţionerul echipei Under-21 a Italiei.

Carlo Ancelotti a refuzat în weekend propunerea federaţiei. Pe lista scurtă a FIGC au mai fost Antonio Conte (Chelsea) şi Claudio Ranieri (Nantes).

Italia va juca trei meciuri amicale în finalul sezonului, pe 28 mai la St. Gallen (Elveţia) împotriva Arabiei Saudite, pe 1 iunie
la Nisa contra Franţei şi pe 4 iunie la Torino împotriva Olandei, altă mare absentă de la Mondial. La aceste trei meciuri Italia ar urma să aibă pe bancă un nou selecţioner.

Primul meci oficial al noului selecţioner va fi pe 7 septembrie, cu Polonia, în Liga Naţiunilor. Trei zile mai târziu, Squadra Azzurra va întâlni Portugalia. AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...