Fotbal: România, învinsă clar de Suedia, cu 2-0, ratează calificarea din preliminariile EURO 2020

Fotbal: România, învinsă clar de Suedia, cu 2-0, ratează calificarea din preliminariile EURO 2020

Naţionala de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor continentale, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Suedia cu scorul de 2-0 (2-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în penultimul său meci din Grupa F.

Suedia s-a impus prin golurile marcate de Marcus Berg (18) şi Robin Quaison (34), obţinând calificarea la EURO 2020.

Tricolorii păstrează şanse de calificare la turneul final de anul viitor prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor.

Primul sfert de oră al partidei au fost unul în care niciuna dintre echipe nu a reuşit să îşi impună jocul. Prima ocazie a tricolorilor a fost şutul lui Stanciu (15) de la circa 20 de metri, deviat de Granqvist în corner.

Oaspeţii au deschis scorul în min. 18, după ce Deac a pierdut o minge la centrul terenului, Forsberg l-a depăşit în viteză pe debutantul Mogoş şi a centrat în faţa porţii, de unde Berg a marcat simplu cu capul.

Imediat după gol jocul a fost întrerupt circa un minut din cauza petardelor aruncate de suporterii români.

România a făcut în continuare un joc neinspirat, fără orizont, cu o construcţie greoaie, scandinavii conducând tactic partida, fără a forţa.

O acţiune splendidă a nordicilor a dus la marcarea celui de-al doilea gol: Lustig a centra pentru Berg, acesta i-a aşezat minge lui Quaison, care a înscris (34).

Finalul primei reprize a adus câteva acţiuni notabile ale echipei antrenate de Cosmin Contra, dar Olsen a reţinut mingea trimisă din lovitură liberă de Mitriţă (40), iar apoi Keşeru a trimis pe lângă poartă din cădere (40).

Jocul echipei României a fost ceva mai legat în repriza secundă, după intrările lui Hagi şi Coman, însă fără a avea efectul scontat pe tabelă.

Tot oaspeţii au avut ocaziile mai mari, Tătăruşanu salvând golul în min. 59, la lovitura de cap a lui Berg, în urma centrării lui Sebastian Larsson.

Stanciu a tras din marginea careului advers, dar balonul s-a dus alături de poartă (67).

Suedia îşi putea mări avantajul, dar Rus a respins excelent şutul lui Ekdal (70), care a tras în bara transversală un minut mai târziu, de la 12 metri.

În min. 81, arbitrul italian Orsatp a oprit meciul un minut pe motiv de scandări cu caracter rasist la adresa atacantului suedez de culoare Isak, iar de la instalaţia de amplificare s-a procedat la apel făcut către spectatori să dea dovadă de civilizaţie.

România a mai avut două şanse de a marcat măcar golul de onoare, dar şutul lui Hagi (84), de la 22 de metri, s-a dus puţin pe lângă poartă, iar apoi portarul Olsen a respins de sub transversală mingea expediată de Mogoş (88), de la circa 25 metri.

România a evoluat dezamăgitor şi a pierdut clar în faţa Suediei, ratând practic o nouă campanie de calificare. Şansele tricolorilor de a ajunge la turneul final de anul viitor, găzduit de 12 oraşe de pe continent, printre care şi Bucureşti, sunt destul de mici în continuare, fiind nevoie de două victorii în barajul Ligii Naţiunilor, din martie anul viitor, pentru atingerea obiectivului.

România va juca luni ultimul său meci din preliminariile EURO 2020, cu Spania, la Madrid, pe Stadionul ''Wanda Metropolitano'' (ora 21:45).

România - Suedia 0-2 (0-2)
Au marcat: Marcus Berg (18), Robin Quaison (34).
Bucureşti, Arena Naţională
Preliminariile EURO 2020 - Grupa F

Au evoluat echipele:
România: 12. Ciprian Tătăruşanu (căpitan) - 14. Vasile Mogoş, 4. Adrian Rus, 5. Ionuţ Nedelcearu, 11. Nicuşor Bancu - 17. Ciprian Deac (10. Ianis Hagi, 46), 15. Tudor Băluţă, 8. Nicolae Stanciu (7. Denis Alibec, 73), 20. Alexandru Mitriţă - 9. George Puşcaş, 13. Claudiu Keşeru (23. Florinel Coman, 57). Selecţioner: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 1. Silviu Lung jr, 16. Florin Niţă - 2. Romario Benzar, 3. Alin Toşca, 6. Iulian Cristea, 18. Răzvan Marin, 19. Constantin Budescu, 21. Dan Nistor, 22. Alexandru Cicâldău.


Suedia: 1. Robin Olsen - 2. Mikael Lustig, 3. Victor Lindelof, 4. Andreas Granqvist (căpitan), 5. Pierre Bengtsson - 7. Sebastian Larsson (13. Gustav Svensson, 69), 8. Albin Ekdal, 10. Emil Forsberg, 20. Kristoffer Olsson - 9. Marcus Berg (15. Alexander Isak, 78), 22. Robin Quaison. Selecţioner: Jan Andersson.
Rezerve neutilizate: 12. Karl-Johan Johnsson, 23. Kristoffer Nordfeldt - 6. Mattias Svanberg, 11. Ken Sema, 14. Filip Helander, 16. Muamer Tankovic, 17. Riccardo Gagliolo, 18. Pontus Jansson, 19. Sebastian Andersson, 21. Dejan Kulusekvski.

Arbitru: Daniele Orsato; arbitri asistenţi: Lorenzo Manganelli, Fabiano Preti; al patrulea oficial: Michael Fabbri (toţi din Italia)
Delegat UEFA: Rudolf Repka (Cehia), observator UEFA pentru arbitri: Marian Ruzbarsky (Slovacia)
Cartonaşe galbene: Stanciu (21), Lindelof (50), Bancu (55). AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia