Fotbal: Romke Hoogstra (reprezentant UEFA) - Pregătirile pentru EURO 2020 de la Bucureşti sunt în grafic

Fotbal: Romke Hoogstra (reprezentant UEFA) - Pregătirile pentru EURO 2020 de la Bucureşti sunt în grafic

Olandezul Romke Hoogstra, venue manager şi reprezentant permanent al UEFA la Bucureşti, în cadrul Comitetului de organizare a turneului final al Campionatului European, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că pregătirile pentru găzduirea celor 4 meciuri de către România sunt în grafic.

"Suntem în grafic cu pregătirile. Să fiu sincer, nu cunosc exact stadiul pregătirilor în celelalte oraşe care găzduiesc acest turneu. Aud din când în când câteva informaţii, dar mă concentrez 100% pe ceea ce se întâmplă aici, la Arena Naţională. Stadionul este responsabilitatea mea, nu e nici măcar fan zone-ul. Sigur că mai sunt lucruri de făcut, iar acestea se desfăşoară în acest moment. Dar în ceea ce mă priveşte totul este bine până acum", a afirmat olandezul.

Întrebat dacă sunt totuşi întârzieri şi în ce domenii, oficialul UEFA a răspuns: "Din experienţa mea, atunci când organizezi evenimente majore există întotdeauna întârzieri. Este normal, dar întârzierile nu mă îngrijorează deloc".

El s-a arătat optimist în ceea ce priveşte organizarea în bune condiţii a turneului final la Bucureşti şi a precizat că românii ar trebui să fie mândri că pot găzdui un asemenea eveniment.

"Sunt bucuros că UEFA m-a trimis la Bucureşti, colegii de aici m-au primit foarte bine. Experienţa de până acum este una foarte bună aici. Cu excepţia traficului, bineînţeles, pentru că sunt 1,2 milioane de maşini şi printre ele cea în care sunt eu. Şi trebuie să recunosc că îmi place să conduc ca românii. Sunt foarte optimist că vom avea un eveniment foarte bun la Bucureşti, fără îndoială. Sigur că trebuie să muncim, există provocări, dar e ceva complet normal în organizarea unui eveniment ca acesta. Pentru mine contează enorm echipa, pentru că ea este importantă, nu individualităţile. Muncim împreună şi performăm împreună", a spus Hoogstra.

"Consider că va fi cel mai mare eveniment organizat vreodată în România şi în opinia mea România trebuie să fie mândră că va organiza acest turneu final. Românii ar trebui să fie mândri, pentru că este un eveniment fantastic şi nu doar din punct de vedere fotbalistic, ci şi prin prisma a ceea ce se va întâmpla la fan zone. Sunt convins că milioanele de telespectatori care vor urmări turneul final vor vedea frumuseţile României, aşa cum le-am văzut şi eu. Şi sper ca o mică contribuţie la acest lucru să îmi aparţină şi mie", a adăugat Romke Hoogstra.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 12 iunie - 12 iulie în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo, însă lucrările au început doar la primele trei.

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo întârzie să înceapă, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, cel mai probabil în locul velodromului.

Propunerile FRF pentru antrenamentele echipelor naţionale care vor juca la Bucureşti în cadrul EURO 2020 sunt bazele sportive de la Mogoşoaia, Berceni (FCSB) şi Voluntari, şi nu stadioanele Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid din Capitală, aflate în prezent în construcţie. În cazul în care vor fi gata până la 30 mai 2020, FRF va putea adăuga noile arene pe lista propunerilor transmisă la UEFA pentru antrenamentele din timpul EURO 2020.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis