Fotbal: Ronaldo, la egalitate cu Lewandowski în topul celor mai buni marcatori din istoria preliminariilor europene

Fotbal: Ronaldo, la egalitate cu Lewandowski în topul celor mai buni marcatori din istoria preliminariilor europene

Portughezul Cristiano Ronaldo, care a înscris sâmbătă unul din cele două goluri ale echipei sale în fața Andorrei (2-0), l-a egalat pe polonezul Robert Lewandowski în ierarhia celor mai buni marcatori dintr-o campanie de calificare din zona europeană pentru Cupa Mondială sau Campionatul European, cu câte 15 goluri fiecare.

Cei doi au înscris 15 goluri în această campanie de calificare pentru Cupa Mondială 2018. Ei l-au depășit astfel pe iugoslavul Predrag Mijatovic, care a înscris 14 goluri în campania de calificare pentru Mondialul din 1998, informează site-ul UEFA.

Lewandowski a devenit, totodată, de joi după tripla cu Armenia (6-1), din Grupa E din care face parte și România, cel mai bun marcator din istoria naționalei Poloniei, cu 50 de goluri în 90 de selecții.

În ce-l privește pe Ronaldo, el totalizează 79 de goluri în 146 de selecții, aflându-se la cinci goluri în urma celui mai bun marcator european la echipa națională, celebrul Ferenc Puskas, autor a 84 de goluri în 89 de selecții cu Ungaria și Spania.

AGERPRES (editor: Vlad Constantinescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran