Fotbal: Rummenigge spune că Bayern Munchen nu renunţă la antrenorul Flick, văzut ca posibil înlocuitor al lui Loew

Fotbal: Rummenigge spune că Bayern Munchen nu renunţă la antrenorul Flick, văzut ca posibil înlocuitor al lui Loew

Preşedintele Consiliului de Administraţie al lui Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, nu intenţionează să renunţe la antrenorul Hansi Flick, câştigătorul a şase trofee cu formaţia bavareză într-un sezon, al cărui nume este menţionat pentru posibila preluare a băncii tehnice a naţionalei Germaniei în locul lui Joachim Loew, după turneul final al EURO 2020 din această vară, scrie AFP.

''Am fi nebuni dacă l-am lăsa pe antrenorul nostru să plece prematur de la echipă. Trăim în prezent perioada de cel mai mare succes din istoria lui FC Bayern. Fiecare contract presupune atât drepturi cât şi obligaţii", a declarat Rummenigge, care a adăugat că vrea că tehnicianul să-şi onoreze până la capăt înţelegerea cu Bayern.

Rummenigge susţine că a discutat cu preşedintele Federaţiei germane (DFB), Fritz Keller, care i-a dat asigurări că nu va fi contactat niciun antrenor care este încă sub contract cu clubul său.

Hansi Flick este sub contract cu gruparea bavareză până în 2023.

Săptămâna trecută, antrenorul Hansi Flick a precizat că se concentrează asupra atribuţiilor sale de la Bayern Munchen, însă nu a exclus cu subiect şi predicat posibilitatea de a-i succeda din vară lui Joachim Loew ca selecţioner al naţionalei de fotbal a Germaniei.

''Am contract până în 2023 şi vreau să am succes şi să câştig trofee cu Bayern Munchen. Nu e timpul pentru speculaţii legate de viitorul meu'', declara Flick, vineri, înaintea meciului cu Werder Bremen, din Bundesliga.

Loew a anunţat că va renunţa după EURO 2020, din această vară, la contractul său de selecţioner, care era valabil până în 2022, după 15 ani la cârma ''Mannschaft''.

Flick este văzut drept principalul candidat la funcţia de selecţioner, după ce a fost secundul lui Loew din 2006 până la titlul mondial din 2014. Hans-Dieter Flick a lucrat apoi ca director sportiv în cadrul Federaţiei germane de fotbal (DFB), iar în noiembrie 2019 a devenit antrenorul echipei Bayern Munchen, cu care a câştigat şase trofee de atunci.

Flick s-a oprit însă înainte de a spune ''nu'' naţionalei Germaniei, după ce alţi doi tehnicieni au dat răspunsuri negative, Jurgen Klopp, antrenorul campioanei Angliei, Liverpool, şi Julian Nagelsmann, tehnicianul echipei germane RB Leipzig.

Germania este una dintre adversarele României în preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Cele două echipe se vor înfrunta luna aceasta la Bucureşti, iar în toamnă în Germania, când Nationalmannschaft va avea un alt selecţioner. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!