Fotbal: Rusia va trebui să joace sub drapel neutru, iar meciurile de pe teren propriu vor fi mutate (FIFA)

Fotbal: Rusia va trebui să joace sub drapel neutru, iar meciurile de pe teren propriu vor fi mutate (FIFA)

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va impune, duminică, Rusiei să dispute meciurile sale sub drapel neutru, iar partidele de pe teren propriu să le dispute în afara teritoriului său, ca urmare a invadării Ucrainei, informează AFP.

Imnul şi drapelul Rusiei vor fi, totodată, excluse de la competiţiile internaţionale, a adăugat FIFA, care îşi rezervă dreptul de a "lua sancţiuni suplimentare, inclusiv posibile excluderi de la competiţii", fiind luată în discuţie chiar o posibilă excludere a Rusiei de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar din 2022, o solicitare în acest sens fiind avansată de Franţa.

Pentru a participa la competiţiile internaţionale, în special la barajele de la Cupa Mondială din 2022, programate la finele lunii martie, Rusia o va putea face sub numele "Federaţia rusă de fotbal" (RFU), a precizat instanţa condusă de Gianni Infantino.

Aceste decizii, aşteptate de lumea sportivă de mai multe zile, au fost luate "în unanimitate" de biroul Consiliului FIFA, a transmis forul internaţional.

Ele fac să planeze îndoiala asupra desfăşurării barajelor pentru Cupa Mondială, programate la sfârşitul lunii martie, întrucât Polonia, care urmează să întâlnească Rusia pe 24, a avertizat că refuză să dispute partida.

Suedia şi Cehia, care ar putea, de asemenea, întâlni Rusia câteva zile mai târziu în finala barajelor, au anunţat la rândul lor că nu vor juca aceste meciuri, conform comunicatelor federaţiilor lor.

"FIFA a luat act de aceste poziţii şi a angajat dialogul cu federaţiile vizate, cu scopul de a găsi soluţii adecvate şi acceptabile".

Federaţia engleză a anunţat la rândul ei, în cursul serii, că va boicota toate meciurile cu Rusia într-un "viitor apropiat".
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...