Fotbal: Sărbătoare la Liverpool după victoria din finala Ligii Campionilor

Fotbal: Sărbătoare la Liverpool după victoria din finala Ligii Campionilor

Zeci de mii de suporteri au defilat pe străzile din Liverpool, duminică după-amiază, pentru a-i sărbători pe eroii finalei Ligii Campionilor la fotbal de la Madrid, pe care "cormoranii" au câştigat-o cu scorul de 2-0 în faţa rivalei engleze Tottenham Hotspur.

Antrenorul Juergen Klopp şi eroii meciului din capitala Spaniei au defilat cu trofeul, într-un autobuz descoperit, la bordul căruia au parcurs mai mulţi kilometri, până la ţărmul mării.

"Dorim doar să simţim atmosfera. Am aşteptat atât de mult timp! Fiica mea avea doi ani atunci când am câştigat pentru ultima oară", a declarat pentru AFP unul dintre fani, Mark Hodgett (47 ani), însoţit de fiica sa Kiera (16 ani), care a spus la rândul ei: "Este extraordinar doar să mă aflu aici. Atmosfera este incredibilă".

Suporterii nu au aşteptat, însă, până duminică după-amiază pentru a sărbători victoria, ci au ieşit pe străzi imediat după victoria favoriţilor lor, îmbrăcaţi în tricouri roşii şi cu trofee gonflabile în mână.

"Nu am mai văzut niciodată aşa ceva, este un ocean roşu", a declarat la rândul său Paul Shingler (52 ani), venit din Yorkshire.

Foto: (c) JON SUPER / EPA


Sâmbătă seara, după fluierul final al întâlnirii au putut fi văzute scene de bucurie la Madrid, unde 50.000 de fani ai lui Liverpool au făcut deplasarea.

"Am fost aproape toţi în lacrimi, pe teren, pentru că a fost ceva atât de intens, atât de mare, iar asta înseamnă foarte mult pentru noi", a afirmat Juergen Klopp.

Victoria de la Madrid a reprezentat o dulce revanşă pentru Liverpool, după eşecul suferit în finala de anul trecut a Ligii Campionilor, în faţa spaniolilor de la Real Madrid.

Mohamed Salah, care a deschis scorul din penalty, după un minut şi 48 secunde, a dezvăluit că l-a motivat foarte tare dezamăgirea de la Kiev, unde a fost nevoit să părăsească terenul în lacrimi, după o accidentare la umăr.

Foto: (c) JON SUPER / EPA


"Înaintea meciului, am privit o fotografie de anul trecut, când am fost atât de dezamăgiţi de pierderea finalei", a precizat starul egiptean.

FC Liverpool a cucerit cu această ocazie primul său trofeu după şapte ani, acesta fiind al şaselea succes din istoria clubului englez în Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor, după cele din 1977, 1978, 1981, 1984 şi 2005.

"Cormoranii" nu au mai câştigat însă campionatul Angliei din 1990, ratând în acest sezon titlul în ultima etapă, în faţa lui Manchester City, care a devansat-o cu un singur punct pe Liverpool.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu